35.1 C
București
marți, 27 iulie 2021

Toate bolile vin de la cap… Tristetea cauzeaza boli pulmonare, furia hepatice… Ce spun chinezii despre sanatatea noastra mentala…

Medicina chineza traditionista presupune ca fiecarui organ ii corespunde un anumit sentiment sau o emotie. Chinezii considera ca emotiile si sentimentele atat negative cat si pozitive raspund de majoritatea bolilor din organismul nostru. Apa, aerul, pamantul, focul si metalul exista toate la noi in organism! Astfel, pentru a avea o sanatate buna e nevoie sa mentii in echilibru aceste 5 elemente. Vocea ragusita e cauzata de un deficit energetic la nivelul plamanilor.
Fata galbena – Deficit energetic la nivelul splinei. Ochii rosii – Probleme legate de ficat. Infertilitatea e legata de probleme renale. Sentimentele si emotiile sunt cauza principala a bolilor:
Bolile de plamani – tristete. Bolile de ficat – furie. Bolile de rinichi – frica. Bolile de stomac – anxietate, nervozitate.

Chinezii mai cred ca fiecarui organ ii apartine si cate o aroma. Astfel in dependenta de miros, afectezi sau tamadui anumite organe, care sunt strans legate de anumite arome. Spre exemplu: Plamanii – cer condimente iuti. Ficatul – condimente acre. Splina – condimente dulci. Rinicii – condimente sarate.

Fiecare organ are fluxul sau energetic, care se numeste din chineza „chi“ si este legata de circulatia sanguina. Chinezii cred ca sangele este sursa de energie a corpului, care influenteaza celelalte campuri energetice ale organismului. Rinichii sunt considerati cel mai important organ, izvorul energiei yin si yang. Sunt asociati cu sistemul scheletic, auzul si frica.

Inbolnavirea rinichilor se rasfrange asupra tuturor organelor. In medicina chineza, fiecarui organ ii apartine un anotimp: Ficatul – este salasul vantului. Dereglarea lui poate general ameteli, dureri de cap. Ficatul sanatos provoaca ganduri proaspete, lucide, naste lideri.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate