• Home
  • Externe
  • Tom Smothers, legendă a comediei americane, a pierdut lupta cu cancerul

Tom Smothers, legendă a comediei americane, a pierdut lupta cu cancerul

Tom Smothers

Celebrul artist american Tom Smothers, cunoscut pentru rolul său în populara emisiune „The Smothers Brothers Comedy Hour”, a decedat în locuinţa sa din California, în urma unei lupte îndelungate cu cancerul. Familia Smothers a făcut anunţul printr-un comunicat publicat miercuri de National Comedy Center.

Tom Smothers: O viaţă dedicată comediei şi muzicii folk

Tom Smothers, alături de fratele său Dick, şi-a început cariera aspirând să devină cântăreţ de muzică folk. Cu toate acestea, succesul lor a venit odată cu introducerea comediei în actele lor muzicale. Acest amestec de muzică şi comedie a atins apogeul în 1967 cu emisiunea „The Smothers Brothers Comedy Hour” la postul CBS, considerată un precursor al emisiunilor satirice de televiziune precum „Saturday Night Live”.

Un duo inedit: Tom Smothers şi fratele său Dick

În cadrul emisiunii, Tom Smothers interpreta rolul fratelui mai mare, prostănac şi bâlbâit, în timp ce Dick era prezentat ca fratele mai calm şi rafinat. Acest duo a oferit momente memorabile de comedie, adesea declanşate de erorile intenţionate ale lui Tom. Fraţii Smothers au avut o influenţă semnificativă în cultura pop a epocii, provocând frecvent fricţiuni cu directorii de la CBS prin materialele lor care ironizau teme sensibile precum religia, politica şi războiul din Vietnam.

Tom Smothers: Un simbol al libertăţii de exprimare

National Comedy Center l-a omagiat pe Tom Smothers, numindu-l un pionier şi un campion al libertăţii de exprimare, care a folosit puterea comediei pentru a provoca şi a extinde limitele conştiinţei politice. Tom Smothers, născut la New York pe 2 februarie 1937, a lăsat o moştenire importantă în lumea comediei şi muzicii folk, rămânând un simbol al expresiei artistice libere şi neîngrădite.