Topul Forbes! Lionel Messi, cel mai bine platit fotbalist în 2019. Cat a castigat din salarii, prime si alte contracte

Lionel Messi (31 de ani), starul Barcelonei, este cel mai bine platit sportiv al planetei în 2019. Argentinianul a încasat, în perioada iunie 2018 – iunie 2019, 127 milioane de dolari, potrivit clasamentului anual publicat marti de revista americana Forbes.

În ultimele 12 luni, Messi a primit 92 de milioane de dolari sub forma de salarii si prime, la care se adauga alte 35 milioane de dolari sub forma de parteneriate si contracte de sponsorizare. Lionel Messi a depasit alte doua staruri ale fotbalului, portughezul Cristiano Ronaldo (109 milioane de dolari) si brazilianul Neymar (105 milioane dolari).

Messi i-a depasit pe Tiger Woods, Floyd Mayweather si Cristiano Ronaldo

Forbes precizeaza ca este pentru prima data de la publicarea acestui clasament, în anul 1990, când fotbalul monopolizeaza podiumul celor mai bine platiti sportivi ai planetei. În plus, în ultimii 19 ani, Lionel Messi este doar al patrulea sportiv din fruntea clasamentului. Tiger Woods, regele golfului a ocupat prima pozitie a clasamentului de 12 ori, Floyd Mayweather de 4 ori, iar rivalul Ronaldo de 2 ori.
„Impactul global al fotbalului este clar reflectat în câstigurile pe 2019, primii trei sportivi de pe lista fiind Messi, Ronaldo si Neymar”, subliniaza Kurt Badenhausen, editorul sef de la Forbes. „Cu toate acestea, jucatorii de baschet continua sa domine în top 100 cu 35 de sportivi si castiguri totale de 1,29 miliarde dolari”, adauga Badenhausen.

Serena Williams, singura prezenta feminina din top 100

Fotbalul, din punct de vedere al numarului de reprezentanti în clasament, se plaseaza abia pe locul patru. Dupa baschet, fotbalul american ocupa pozitia a doua (19 sportivi), iar baseball-ul se claseaza pe locul al treilea, cu 12 sportivi.
Clasamentul pe natiuni arata ca sunt 25 de tari reprezentate în top în editia din acest an, dupa ce anul trecut au fost doar 22. Americanii domina clasamentul cu 62 de sportivi, în timp ce Marea Britanie, tara de pe locul doi, are abia cinci reprezentanti. În top se mai regasesc Franta si Spania cu trei sportivi fiecare. Brazilia, Canada, Republica Dominican

 » Sursa: bzi.ro