Toți cei care consumă cafea regulat trebuie să știe! Ce trebuie să adăugați în ea

Nimic nu se compară cu o ceașcă de cafea dimineața, după ce ne-am trezit. Cafeaua este asociată cu o serie de beneficii pentru organism: de la o mai bună sănătate a inimii și a creierului, până la îmbunătățirea performanțelor fizice.

Aburii minunatei băuturi au cucerit o lume întreagă, dar fiecare cultură are obiceiul său de a prepara cafea.

Cea mai renumită rămâne cafeaua turcească, dar, în alte colțuri ale lumii, se folosesc diferite condimente pentru a intensifica aroma delicioasei băuturi, potrivit TheList.

Cafeaua poate reduce riscul de diabet de tip 2. În plus, poate ajuta la îmbunătățirea sănătății creierului, la reducerea riscului de depresie, la gestionarea greutății și chiar la creșterea longevității. De aceea, este bine să profitați cât mai mult de cafea și, așa cum recomandă unii specialiști, să adăugați un anumit ingredient.

Pudra de Ashwagandha poate conferi cafelei un gust special. În plus, puteți să profitați de beneficiile sale pentru sănătate, legate de practicile medicinei ayurvedice.

Ce este Ashwagandha sau ginsengul indian
Ashwagandha (Withania somnifera) sau ginsengul indian este o plantă tropicală care crește în India, Asia de Est și Africa de Sud, fiind folosită de secole în medicina ayurvedică. În sanscrită, „ashwa” înseamnă „cal”, sugerând că planta poate da puterea și vigoarea acestui animal.

Ashwagandha face parte din familia tomatelor, având ca principale componente bioactive withanolidele (lactone sterolice), componente chimice care acționează ca precursori ai hormonilor care reglează răspunsurile organismului la stres și relaxare.

A fost utilizată pe scară largă în practicile medicinale datorită „proprietăților sale antioxidante și anti-inflamatorii”. De asemenea, conține compuși bioactivi, care sunt la baza beneficiilor sale. De obicei, puteți găsi suplimente de ashwagandha sub formă de capsule, extract lichid sau pulbere, fiind ușor de adăugat în cafeaua de dimineață.

La ce ajută ashwagandha
Utilizarea pudrei de ashwagandha este cea mai convenabilă modalitate de a o adăuga în cafea. Potrivit Forbes, ashwagandha este cunoscută pentru ameliorarea stresului, deoarece poate reduce semnificativ nivelul de anxietate. Suplimentul poate stimula sănătatea creierului, sprijinind memoria, cogniția și abilitățile motorii. În plus, crește calitatea somnului.

Ashwagandha ajută și la sănătatea inimii și la scăderea zahărului din sânge și a grăsimilor din sânge. Este apreciată și pentru îmbunătățirea rezistenței fizice. Alte beneficii notabile includ creșterea testosteronului și a fertilității la bărbați, îmbunătățirea funcției sexuale a femeilor și susținerea sistemului imunitar.

Femeile însărcinate nu trebuie să o consume
Nu este recomandat să se consume ashwagandha în timpul sarcinii. În general, este sigur de utilizat atâta timp cât rămâneți în doza recomandată de 250 până la 600 mg.