Toti iesenii trebuie sa stie asta. Daca ati primit in cutiile postale astfel de plicuri, au fost facute schimbari majore, care ne afecteaza pe toti!

• Schimbari importante pentru toti iesenii care sunt clienti ai E.ON Energie Romania • Operatorul local de energie electrica trimite in aceasta perioada informari consumatorilor casnici din Iasi, care sunt instiintati de faptul ca, incepand din luna martie, sunt facturati cu noile tarife de pe piata reglementata • Informarile sunt facute cu mult timp dupa ce au fost realizate modificarile, iar tariful practicat de E.ON este cel mai mare fata de ceilalti furnizori clasici din tara  

In aceasta perioada, operatorul zonal de energie electrica, E.ON Romania, trimite adrese catre ieseni prin care ii informeaza ca, in urma cu doua luni, au fost facute modificari importante. Se intampla in cazul clientilor casnici ai E.ON din Iasi, care sunt instiintati in noile facturi de faptul ca, incepand din luna martie, sunt obligati sa plateasca noi tarife pentru energia electrica. Marea memultumire a consumatorilor din Iasi este insa ca informarile au fost facute cu mult timp dupa ce au fost modificate datele din contract, iar noile tarife practicate de E.ON sunt de departe cele mai mari din tara fata de ceilalti furnizori clasici precum Enel sau CEZ.     

„Ne dorim sa stii ca daca ai incheiat un contract in piata reglementata, incepand cu 1 martie 2019, beneficiezi automat de noile tarife, fara a fi necesar sa faci ceva. Mai mult, daca ai incheiat un contract in piata libera, ai acum posibilitatea sa beneficiezi de tarifele reglementate oricand iti doresti acest lucru. E important sa stii ca de la 1 martie 2019, reglementatorul, Autoritatea Nationala in Domeniul Energiei (ANRE), a actualizat modul de aplicare a tarifelor reglementate”, se arata in adresele trimise de E.ON clientilor casnici din Iasi.

Vezi si: Toti iesenii care nu au primit in cutiile postale aceste plicuri trebuie sa fie atenti! Daca nu luati masurile la timp, veti plati mai mult

Iesenii platesc la E.ON cele mai mari tarife din tara

Practic, fara sa stie acest lucru, clientii casnici din Iasi ai E.ON sunt informati ca au fost facturati inca de la inceputul lunii martie la tariful de 0,49023 lei/kwh. Un aspect foarte important este faptul ca E.ON Energie Romania percepe un tarif de 0,49023 lei/kwh in zona Moldovei, acesta fiind cel mai mare tarif reglementat aplicat de catre furnizorii clasici din Romania. Asta se intampla in conditiile in care, pentru nivelul de joasa tensiune, Electrica Furnizare SA percepe tarife cuprinse intre 0,45896 – 0,47054 lei/kwh in Transilvania si Muntenia; Enel Energie SA tarife de 0,46542 si 0,45346 lei/kwh in Dobrogea si Banat; Enel Energie Muntenia SA un tarif de 0,41672 lei/kwh, iar CEZ Vanzare SA percepe un tarif de 0,48659 pentru zona Olteniei.

Vezi si: Atentie! Schimbari importante in modul de plata a facturilor la utilitati

Conform datelor furnizate de ANRE, se pare ca germanii de la E.ON au platit cel mai mare pret la achizitia en-gros de energie electrica, iar cel mai mic pret a fost platit de Enel Energie Muntenia SA. Pretul mare platit de ieseni in comparatie cu alte zone ale tarii pentru energia electrica a fost explicat si prin costurile ridicate de transport catre zona Moldovei.

 » Sursa: bzi.ro