Tragedie în lumea muzicii: Sinead O’Connor, vocea din spatele hitului „Nothing Compares 2 U”, a murit

VA Press

Sinead O'Connor a murit

Cu sufletele sfâșiate, suntem nevoiți să vă aducem o veste cumplită. Legendara cântăreață Sinead O’Connor, cunoscută pentru glasul ei unic și hitul său mondial „Nothing Compares 2 U”, nu mai este printre noi.

„Cu mare tristeţe anunţăm trecerea în nefiinţă a iubitei noastre Sinead. Familia şi prietenii ei sunt devastaţi şi au cerut intimitate în aceste momente foarte dificile”, a anunţat RTE, citând o declaraţie a familiei cântăreţei.

Aceasta a fost o surpriză devastatoare pentru întreaga lume. Sinead a fost o figură muzicală icon, cu un talent „de neegalat”, cum a spus și premierul irlandez Leo Varadkar pe reţelele de socializare, care și-a împărtășit condoleanțele cu „toţi cei care i-au iubit muzica”.

Născută în Dublin, Sinead a lansat de-a lungul carierei 10 albume de studio. Piesa sa, „Nothing Compares 2 U” a fost desemnată single-ul numărul unu în lume în 1990 de către Billboard Music Awards.

În 2018, Sinead s-a convertit la islam și și-a schimbat numele în Shuhada Sadaqat, deși a continuat să cânte sub numele consacrat. A lansat o carte de memorii în 2021, iar anul trecut a apărut un film despre viaţa ei regizat de Kathryn Ferguson.

Ultima sa postare pe Twitter a fost o fotografie a fiului ei, în descrierea căreia a scris: „Trăiesc de atunci ca o creatură nocturnă. A fost dragostea vieţii mele, lampa sufletului meu”.

Dumnezeu să o odihnească în pace!