25.8 C
București
sâmbătă, 15 mai 2021

Traian Băsescu, ironie la adresa lui Donald Trump, după violențele din SUA: „We’re making America great again” – şi o face praf”

Miercuri, 6 ianuarie, Traian Băsescu a comentat violențele din Statele Unite, adăugând și o mică ironie la adresa președintelui în funcție, Donald Trump: „We’re making America great again” – şi o face praf”

„Trump! “We’re making America great again” – şi o face praf.

După ce a izolat ţara în timpul mandatului, fiind incapabil să înţeleagă că o ţară izolată nu poate fi liderul lumii, este acum, la sfârşit de mandat, pe cale să-şi facă ţara praf şi pulbere.

Un mare om de afaceri şi în acelaşi timp, un om politic mărunt, bolnav de egoism şi putere şi care se pune pe el deasupra intereselor ţării lui”, a spus Traian Băsescu.

În aceste momente, la Washington, în Capitoliu au intrat mii de protestatari, susținători de-ai lui Donald Trump. Aici au loc violențe, fiind rănite mai multe persoane, printre care și o femeie, care a fost împușcată în gât.

Gaze lacrimogene au fost folosite miercuri în rotonda Capitoliului din Washington, după pătrunderea în clădire a susţinătorilor preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, iar aleşii au primit ordin să-şi pună măşti de gaz, au declarat doi dintre ei pe Twitter, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Joe Biden: „Cer lui Donald Trump să solicite încetarea acestui asediu”
Joe Biden, președintele ales, îi solicită lui Donald Trump să ceară mulțimii să se retragă.

„Cer acestei mulţimi să se retragă şi să lase democraţia să lucreze.
Cer lui Donald Trump să intre în direct la TV să îşi respecte jurământul, să apere Constituţia şi să ceară încetarea acestui asediu.
Să ataci Capitoliul, să spargi geamuri să ocupi birouri să intri în birourile Senatului, în birourile Camerei Reprezentaţilor nu înseamnă un protest, asta înseamnă insurecţie.
Lumea se uită la noi. La fel ca toţi americanii şi eu sunt şocat şi întristat. Naţiunea noastră care a fost atâta timp o lumină intra într-un moment atât de întunecat”, a declarat Joe Biden în timpul violențelor.

Nici în aceste momente, Donald Trump nu renunță. Susține, în continuare, că alegerile au fost fraudate
Donald Trump a transmis un mesaj protestatarilor de la Capitoliu să meargă acasă, pentru ca ordinea în SUA să se restabilească. Mai mult, el insistă că alegerile au fost fraudate și îndeamnă pe toată lumea la pace, chiar dacă sunt cu toții „răniți”.

„Știu că sunteți răniți, am avut alegeri frauduloase, care au fost furate de la noi. Toată lumea știe cum a fost cu aceste alegeri, dar trebuie să mergem acasă acum, trebuie să avem pace, trebuie să avem lege și ordine, trebuie să respectăm oamenii care protejează legea și ordinea, nu vrem să fie nimeni rănit. Este o perioadă foarte grea, nu am trecut niciodată prin asemenea momente, în care să se întâmple așa ceva, lucruri care ne pot fi luate și mie, și vouă, și întregii țări.

Nu se poate să mergem pe mâna acestor oameni, trebuie să avem pace. Deci mergeți acasă, vă iubim, sunteți speciali și deosebiți. Ați văzut ce se întâmplă, ați văzut cum sunt tratați ceilalți, nu este deloc bine. Știm ce simțiți, dar mergeți acasă în pace.”, a declarat Donald Trump, cu scopul de a liniști protestele violente din SUA.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate