Transportatorii de mărfuri din Arad boicotează benzinăriile austriece: „E normal să avem atitudine împotriva lor”

Acest nou boicot împotriva firmelor austriece este doar o măsură prin care se ripostează faţă de decizia Austriei de a se opune aderării României la Spaţiul Schengen. Astfel că transportatorii de mărfuri din Arad au decis să boicoteze benzinăriile din Austria.

Benzinăriile austriece, boicotate de transportatorii de mărfuri arădeni

„E normal să avem atitudine împotriva lor. Avem discuţii în acest moment cu membrii afiliaţi APTE 2022 de a boicota benzinăriile din România patronate de austrieci, dar şi pe cele din Austria. Dacă cei care fac politică externă în România atâta pot, noi nu putem face mai mult”, a declarat Adrian Pop, preşedintele Asociaţiei Patronale a Transportatorilor „Europa 2002” (APTE 2002), potrivit Agerpres.

În acest sens, patronul unei firme de transport mărfuri din Arad, Dorin Pop, care este şi vicepreşedinte APTE 2002, a declarat că marea majoritate a şoferilor afiliaţi au fost de acord cu acest protest.

„Chiar dacă încă nu a fost luată formal decizia la nivelul APTE 2002, vă asigur că deja 90% dintre şoferii noştri au oprit alimentarea la benzinăriile austriecilor. În cazul firmei mele, încă din seara anunţului am luat această decizie şi le-am comunicat-o şoferilor. Noi având camioanele alocate pe Comunitatea Europeană, vă daţi seama că alimentam cu mii de litri de motorină în Austria. Dar acum avem alternativă, pentru că italienii au redus preţul cu 15 eurocenţi pe litru”, a spus Dorin Pop.

APTE 2002 reprezintă cea mai mare organizaţie a transportatorilor de mărfuri din vestul ţării, reprezentând aproximativ 2.200 de companii din domeniu care au peste 15.000 de camioane.