Tratamente eficiente pentru dezvoltarea și producția optimă de castraveți

VA Press

Tratamente eficiente pentru dezvoltarea și producția optimă de castraveți

În lumea horticulturii, inovațiile și metodele ecologice în vederea unei productivități superioare continuă să impresioneze. Un set de tehnici naturale revoluționare pentru îngrijirea castraveților a fost recent dezvăluit, promițând o cultură mai sănătoasă și mai productivă.

Castraveții, după ce ating stadiul de dezvoltare cu 3-4 frunze, necesită un tratament specific. Conform acestei noi metode, aceste plante ar trebui să fie pulverizate la intervale de 10 zile cu un amestec compus din 30 de picături de iod, 20 g de săpun de rufe, 1 litru de lapte și apă.

Mai mult, este recomandat să înmuiați o pâine neagră într-un litru de apă peste noapte. Dimineața, după ce pâinea a fost mărunțită și adăugat o sticlă mică de iod, se diluează cu 9 l de apă. Acest lichid este apoi răspândit pe solul unde cresc castraveții și este eficient în menținerea verdeții plantelor și frunzelor până în toamnă.

Alte trucuri includ diluarea a 2 litri de zer și 150 g de zahăr în apă, care atunci când este aplicată pe castraveți, stimulează o nouă rodire. Un amestec de 700 gr de foi de ceapă fierte în 10 litri de apă, lăsat să se infuzeze timp de 12-14 ore, se poate dovedi, de asemenea, benefic pentru creșterea sănătoasă a castraveților.

Este important de remarcat că castraveții sunt sensibili la condițiile de irigare și pot suferi din cauza insuficienței de apă sau a temperaturii prea scăzute a apei.

Aceste metode simple, dar eficiente, ar putea transforma modul în care grijim de culturile noastre, oferindu-ne castraveți mai sănătoși și mai productivi, cu mijloace complet naturale.