A fost descoperit tratamentul care poate salva persoanele infectate cu coronavirus – Video

Știrile zilei

Tratamentul RUSESC natural pentru combaterea VARICELOR

Majoritatea femeilor suferă de această boală a varicelor. Fie că vorbim despre venele groase care ies în relief sau...

Obiectul misterios pe care l-a avut Ceaușescu atunci când a murit. Ce s-a întâmplat după moartea dictatorului

După execuția celor doi foști dictatori, Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena, au existat numeroase mistere. După ce au...

China neagă apariția Covid-19 în Wuhan. Unde a apărut pentru prima oară

La aproape un an de când coronavirusul a apărut în lume, pentru prima oară în Wuhan, China încă pune...

Aproximativ 66 % dintre noii pacienți cu pneumonie cu coronavirus (NCP) aflați în prezent într-un studiu clinic despre efectul Remdesivir în tratamentul virusului vor avea șansa de a lua medicamentul antiviral, potrivit unui specialist în îngrijire respiratorie. În studiul clinic s-au recrutat un număr de 761 de pacienți. A început pe 6 februarie în Wuhan în centrul epidemiei din zona Hubei din China.

De regula, raportul dintre pacienții care iau medicamentul de studiu față de cei din grupul paralel este de 1:1. Cu toate acestea, raportul în studiul Remdesivir este de 2:1, astfel încât pacienții aflaţi în stare critică pot primi un tratament mai bun, a declarat Zhao Jianping de la Spitalul Tongji din Wuhan, la o conferință de presă recentă pe NCP. Restul pacienților care nu iau medicamentul în studiu vor primi alte tratamente standard, a adăugat Zhao.

Remdesivir este dezvoltat de Gilead Sciences, o companie farmaceutică din SUA, și a demonstrat o bună activitate antivirală împotriva SARS și MERS în experimentele anterioare cu celule și animale, potrivit lui Cao Bin, șeful programului de studiu clinic al medicamentului de la Spitalul de Prietenie China-Japonia. Studiile clinice împotriva infecțiilor cu Ebola au fost efectuate peste hotare. În cercetările interne conexe, acesta a arătat, de asemenea, o activitate antivirală destul de bună împotriva noului coronavirus (2019-nCoV) la nivel celular, a spus Cao.

Mai multe departamente oficiale, inclusiv Ministerul Științei și Tehnologiei, Comisia Națională a Sănătății și Administrația Națională a Produselor Medicale, au susținut aprobarea pentru studiile clinice ale Remdesivir. Mai mutle instituții sunt autorizate să desfășoare procesul în mai multe spitale din Wuhan, inclusiv în spitalul Wuhan Jinyintan.

„Cu toate că mulți dintre ei sunt încrezători în acest medicament, cercetătorii trebuie să-și testeze eficiența și siguranța cu o atitudine științifică”, a spus Zhao.

Studiul va adopta o metodă strictă dublu-orb, ceea ce înseamnă că atât pacienții, cât și medicii nu știu cine a luat medicamentul din proces. Efectul Remdesivir va fi dezvăluit numai după finalizarea procesului. Procesul va dura până la finalul lunii aprilie.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă