Tremura chilotii pe patronii companiilor de taximetrie din Iasi! Din cauza concurentei, au ajuns la masuri disperate. Alarma s-a dat pentru sute de soferi

• Uber si TaxiFy au bagat spaima in patronii de taximetrie din Iasi • Saptamana asta vor chema toti taximetristii pentru a protesta in fata Prefecturii • Strazile Palat si A. Panu vor fi pline de taxiuri • Presedintele COTAR Iasi, Mircea Manolache, este direct interesat ca noii operatori sa nu patrunda pe piata ieseana • Manolache are o afacere infloritoare din combinatii cu licente de taximetrie • „Nu stim cati taximetristi vor fi prezenti in fata Prefecturii. Cine vrea sa-si apere investitiile, ar trebui sa vina. Nu avem nimic cu cei de la Uber sau TaxiFy atata timp cat isi platesc taxele, la fel cum fac cei locali. Nu am nimic cu ei, ci cu cei care nu sunt autorizati”, a spus Manolache

Vestea ca in Iasi vor veni si alti operatori de taximetrie, cum ar fi Uber si TaxiFy, a provocat panica in randul patronilor de taximetrie. Dupa ce au functionat in regim de cartel in ultimele decenii, piata ar urma sa fie sparta de operatorii mentionati, care ar urma sa vina cu preturi mult mai mici si conditii mult mai bune de transport. De data asta, patronii firmelor locale au ajuns sa apeleze la masuri disperate, folosindu-se de angajati. Astfel, au cerut muncipalitatii iesene sa avizeze doua zile de protest in fata Prefecturii. Acceptul Primariei a venit imediat. Asadat, sute de taximetristi urmeaza sa protesteze pasnic in zilele de 13 si 14 februarie, in intervalul orar 10:00 – 13:00.

Initial, Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) Iasi a cerut ca protestele sa se desfasoare in intervalul orar 09:00 – 15:00, dar solicitarea a fost respinsa. Protestul taximetristilor presupune si restrictionarea circulatiei pe anunmite artere. Astfel, strada Anastasie Panu se inchide pe tronsonul cuprins intre bulevardul Stefan cel Mare si Sfant si intersectia cu strada Sf. Lazar.

Totodata, si strada Palat se inchide pana la intersectia cu strada Sf. Lazar, in apropierea sediului BCR. Nu in ultimul rand, se inchide si strada C. Negri, de la intersectia cu strada Armeana pana la intersectia cu strada Anastasie Panu.

„Se inchide accesul auto in parcarea din fata Palatului Culturii in data de 13 si 14 februarie. Autovehiculele de transport persoane in regim de taxi participante la actiunea de protest au obligatia de a aplica intr-un loc vizibil, un element distinctiv sub forma unei coli de hatie A4 cu insemnul «PROTEST» (…) Este interzisa oprirea sau stationarea autovehiculelor participante la actiunea de protest pe caile de rulare a tramvaielor”, se arata in dispozitia primarului.  

Manolache: „Vrem mai multe autorizatii provizorii”

Presedintele COTAR Iasi, Mircea Manolache, totodata patron al firmei de taximetrie Parma -Tax SRL, a precizat ca organizeaza acest protest nu de frica concurentei, motivand ca noii operatori nu platesc taxe la fel ca firmele locale. Mai mult, acesta a adaugat ca a solicitat municipalitatii sa emita un numar suplimentar de autorizatii provizorii, in cuantum de 5 la suta dintr-un numar total de aproape 1.800, reprezentand numarul autorizatiilor deja eliberate.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !