All for Romania
Stiri din Romania si Diaspora

Tronul Regelui Mihai a fost gasit. Motivul uluitor pentru care nu a fost adus la inmormantarea Majestatii Sale

O noua controversa in jurul Regelui Mihai. Tronul Majestatii Sale a fost gasit, dar nu a fost adus la inmormantarea acestuia.

De ce nu a fost adus tronul la inmormantarea Regelui Mihai? O spune Tudor Visan-Miu, un apropiat al Casei Regale., informeaza stiripesurse.ro.

„S-a incercat aducerea tronului la Palatul Regal. Tronul se putea expune printr-un transfer temporar de la Muzeul Viticulturii si Pomiculturii la MNAR. Din diferite motive, nu s-a putut (Cei de la Golesti sunt ultimii vinovati, mai degraba la Bucuresti dezinteresul a fost maxim)”, a spus Miu.

Regele Mihai a devenit pilot de avion in timpul unui zbor de cosmar in care a fost pasager: “Vantul batea in rafale, iar Regelui i s-a facut rau. A trecut in fata, in cabina de comanda a avionului”

Printre meseriile pe care Regele Mihai le-a avut in exil a fost si cea de pilot de incercare al companiei americane Lear, al carei sediu european se afla la Geneva. Regele isi luase licenta de pilot in 1953, in Romania, in urma unei intamplari palpitante

“In 1942, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, maresalul Antonescu a insistat sa il ia pe Regele Mihai I cu el pe front. Au luat avionul de la Bucuresti si s-au dus in Crimeea, unde au vizitat mai multe zone ale frontului pentru a vedea care e starea soldatilor, iar apoi, s-au intors spre capitala”, a dezvaluit rfi.ro.

“Deodata, avionul a inceput sa se zguduie puternic. De vina era vantul, care batea in rafale, iar Regelui i s-a facut rau. In ideea ca se va simti mai bine, a trecut in fata, in cabina de comanda a avionului. Pilotul Casei Regale, Udriski, a vazut, insa, ca Regelui nu ii este deloc mai bine, ci dimpotriva, se simtea mai rau. Astfel, Udriski, i-a transmis copilotului sa se ridice si sa ii cedeze locul Regelui Mihai. Majestatea Sa a ocupat locul din fata, iar pilotul i-a spus ca… poate sa preia comanda avionului”, s-a mai scris despre aventura din aer a Regelui.

Sursa: bzi.ro

loading...