duminică, 29 noiembrie 2020

Trump ameninta China: „Va plati scump pentru ceea ce a facut lumii”

Știrile zilei

Anamaria Prodan are COVID: „A luat de la…”

Anamaria Prodan are COVID. Agent FIFA si impresar al celor mai importanti jucatori din Romania, Anamaria Prodan, a...

Ce inseamna atunci cand visezi o persoana care a decedat. Ar trebui sa te puna pe ganduri

Sa visezi o persoana care a decedat, este tulburator. In traditia populara, atunci cand visezi ca intri in contact...

Alte noi localitati intra in carantina

Orasul Cernavoda si alte trei comune din judetele Constanta si Alba intra in carantina incepand de sambata seara, respectiv,...

Presedintele SUA, Donald Trump, a amenintat China sustinand ca „va plati scump pentru ceea ce a facut lumii”. Mesajul a aparut intr-un videoclip filmat miercuri la Casa Alba in care Trump vorbeste despre situatia dramatica din America, provocata de pandemia de COVID-19.

Intr-un videoclip filmat miercuri, la Casa Alba, Donald Trump a acuzat din nou China pentru situatia dramatica in care se afla SUA din cauza raspandirii coronavirusului, promitand ca Beijingul va „plati scump pentru ceea ce a facut lumii”, potrivit CNN.

Limbajul agresiv al lui Trump vine intr-un moment in care relatiile dintre SUA si China sunt extrem de instabile, atat diplomatic, cat si militar. China si-a exprimat pretentiile teritoriale in Marea Chinei de Sud, in Himalaya si asupra Taiwanului, care are o independenta neproclamata oficial, toate, zone in care SUA sunt deja implicate militar sau ar putea fi usor implicate in cazul unui conflict.

In ultimele saptamani, Fortele Armate Chineze au lansat o rafala de videoclipuri care promovau capacitatea lor de a se confrunta cu SUA, in timp ce mass-media de stat avertiza Washingtonul sa nu puna la incercare Beijingul, pe fondul sarbatoririi a 70 de ani de cand China a intrat in razboiul din Coreea, numit in chineza „Razboiul de rezistenta impotriva agresiunii SUA si de ajutorare a Coreei”.

Promisiunile lui Trump de a face China „sa plateasca” sunt cu certitudine o referire la relatiile comerciale cu Beijingul, ambele tari fiind deja implicate intr-un razboi comercial.

Beijingul spera la o restabilire a normalitatii dupa alegerile prezidentiale din noiembrie, cand, fie Trump va castiga un al doilea mandat si ar fi de asteptat sa isi nuanteze discursul agresiv, fie va fi inlocuit de candidatul democrat Joe Biden.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă