Trump, într-o discuție cu Putin: Vladimir, nu ar trebui să ataci Ucraina, pentru că niciodată nu mi-au plăcut chestiile alea mari pe care le ai la Moscova. Va trebui să le arunc în aer

În timpul campaniei prezidențiale americane au existat acuzații cu privire la sprijinul primit de Trump din partea Moscovei, totuși, relația dintre Trump și Putin pare să fi fost marcată și de tensiuni.

Rudy Giulliani, fostul avocat al lui Trump, spune că a fost ”autorizat” să dezvăluie o întâmplare din perioada în care activa în interesele fostului președinte al SUA.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Newsmax, Giuliani vorbește despre o discuție dintre Trump și Putin, despre care nu se știa până în prezent.

Este vorba de o conversație în care Trump l-a avertizat pe Putin în legătură cu un eventual atac rusesc împotriva Ucrainei.

”Așadar, are o întâlnire cu Putin și îi spune, vorbesc despre Ucraina și el îi spune: ‘Vladimir, nu ar trebui să ataci Ucraina, pentru că atunci voi… ei bine, niciodată nu mi-au plăcut chestiile alea mari… ce sunt chestiile alea pe care le ai la Moscova?

Acele bule mari, acele bule mari de aur. Nu mi-au plăcut niciodată acele lucruri. Așa că, va trebui să le arunc în aer.

Deci, Putin spune: Sunt biserici. Și el a spus: Oh, Vladimir. Nu-mi spune asta despre biserici. Oh, haideți, biserici? Poți să-l păcălești pe Bush, pe mine nu mă poți păcăli. Bisericile, îți pasă de biserici?’. Așa e el.”, a declarat Rudy Giulliani la Newsmax.

Cel mai probabil Trump făcea referire la celebrele cupole ale bisericilor ortodoxe rusești, precum este marcanta Catedrală Sfântul Vasile situată în Piața Roșie din Moscova.

Recent, Trump recunoștea că a fost surprins de faptul că Putin nu a ale o cale diplomatică pentru a soluționa problemele cu Ucraina și a decis s-o invadeze, susținând că ”s-a schimbat foarte mult”.

”Sunt surprins, chiar sunt surprins. Am crezut că negociază când și-a trimis trupele la graniță. Am crezut că negociază. Am crezut că este o modalitate grea de a negocia, dar o modalitate inteligentă de a negocia.

M-am gândit că va încheia o înțelegere bună așa cum fac toți ceilalți cu Statele Unite și cu ceilalți oameni cu care tind să aibă de-a face – știi, ca orice înțelegere comercială. Cred că s-a schimbat. Este un lucru foarte trist pentru lume. E foarte schimbat”, a declarat Donald Trump pentru Washington Examiner în timpul unui interviu telefonic.