Tu pentru ce sumă ai renunţa la contul de Facebook? Iată ce au răspuns ei

După cum mulți dintre voi știți, 2018 nu a fost un an prea bun pentru Facebook. Reţeaua socială a avut parte de mai multe breşe de securitate şi scandaluri pe baza datelor personale. Chiar şi după aceste incidente, se pare că utilizatorii nu ar renunța ușor la Facebook, o mare parte dintre ei fiind atașați de această rețea.

În cadrul unui studiu recent, mai bine de o mie de persoane au fost întrebaţe pentru ce sumă şi-ar închide conturile de Facebook timp de un an. Potrivit Science Alert,  cei mai mulți au optat pentru suma de 1.000 de dolari, suma stabilită printr-un sistem de licitare.

„Participanţii la licitaţie erau supuşi unor consecinţe financiare reale, aşadar au trebuit să ia serios în considerare compensaţia pe care şi-o doresc pentru a-şi închide contul pentru o perioadă prestabilită”, a declarat economistul Sean B. Cash, din cadrul Universităţii din Boston.

„Studenţii au fost cei ce au pus mai mult preţ pe conturile lor de Facebook faţă de ceilalţi membrii ai comunităţii. O parte din persoane chiar au refuzat să liciteze deoarece au considerat că dezactivarea contului pentru un an nu este o posibilitate,” a adăugat Sean B. Cash.

De menționat este că numărul tinerilor care renunță la Facebook este în creștere, aceștia alegand alte rețele sociale.