sâmbătă, 26 septembrie 2020

Tundeti corect trandafirii si veti avea flori superbe!

Știrile zilei

Ce spune Tavi Colen despre fosta soţie a lui Alin Oprea: „M-am trezit cu ea în casă…”

Tavi Colen, fostul coleg de trupă al lui Alin Oprea, se implică din nou în scandalul divorţului dintre Alin...

Declarațiile lui Gheorghe Dincă din instanță au fost făcute publice

Declarațiile lui Gheorghe Dincă din instanță au fost făcute publice de către Alexandru Cumpănașu. Acesta a venit cu noi...

Strigătul de ajutor al lui Mihăiță, băiețelul orfan care vrea să zboare: „Vrea să fie un copil normal”

Micuțul în vârstă de șase ani își dorește să fie ca un copil normal, să poată merge și alerga,...

Trandafirii se pot taia in orice anotimp, dar esențial este sa efectuati taierea oblica la 5 mm mai sus de mugur. Dacă vreti sa aveti o tufa mai pufoasa de trandafiri, taiati ramurile care dau in exterior,de deasupra mugurilor. Dacă doriti o tufa verticala, taiati ramurile din interior, de deasupra mugurilor. In functie de varsta tufelor, trebuie sa stiti sa taiati corect ramurile.

De exemplu, plantele de un an se curata la jumatate din inaltime. In al doilea an, iau nastere 2-3 lastari pe fiecare ramura, acestia crescand din tulpina de baza. Acestia nu trebuie taiati de la baza. Ramurelele de un an se taie la mugurii de sus care sunt mai bine pozitionati sub butoanele care au inflorit, iar ramurelele de doi ani se taie la 2-3 muguri de la baza.

In cazul trandafirilor ajunsi la maturitate, inlaturati complet ramurelele scurte, moarte, care au crescut dupa ce au fost taiate anul trecut.

Daca vreti sa aveti cele mai frumoase flori, taiati lastarii laterali de orice grosime care cresc spre centrul tufei.

Taierea trandafirilor hibrizi de ceai

Felul in care se curata acest tip de trandafiri este in forma de sfera. Butoanele formate pe ramurelele din anul anterior se taie scurt.

Trebuie sa stiti ca e indicat sa lasati 2-4 muguri la o distanta de 15 cm de nivelul pamantului pe tufele tinere. Lasati 4-6 muguri la o distanta de aproximativ 20 cm la tufele mature. De asemenea, lasati 2-4 muguri pe ramurelele laterale. Si in acest caz, se inlatura toate ramurile interioare din centrul tufei.

Taierea trandafirilor din clasa floribunda

Ca sa nu creasca o tufa cu ramurele mici si ramuri slabe,tundeti acesti trandafiri foarte scurt. Taiati unele ramuri pentru a determina inflorirea mai devreme, iar pe celelalte ramuri de un an, taiati-le doar 1/3 din lungime. In cazul ramurilor batrane lasati pe ramurile laterale 3-5 muguri, iar in cazul ramurilor tinere lasati 2-3 muguri. Acele ramuri batrane care au crescut din mijlocul tufei, se taie. Acestor trandafiri, trebuie sa li se taie ramurile crescute la fiecare 10-12 zile.

Taierea trandafirilor de parc

Nu prea se tund toamna acesti trandafiti. Dupa ce ati legat ramurile cu panglici,indoiti-le in pamant si acoperiti-le. Ele se taie primavara. Dupa ce s-a inlaturat invelisul de iarna,taiati ramurile dupa bunul plac incat sa le dati o forma frumoasa si lasati 2-4 muguri pe ramurile laterale.

Taierea trandafirilor acoperitori

Toamna taiati zonele care au inflorit si ramurile bolnave si lasati ramurile tinere de la tulpina de baza care au crescut in acel an.Ramurile laterale se taie la 2-3 muguri la o distanta de 10 cm de baza. Primavara, taiati zonele rupte si afectate de ger.

Tunderea trandafirilor mininaturali

Toamna se dau la o parte ramurile rupte, iar primavara se tund in aprilie. Trebuie scurtati cam 1/3 din lungime lastarii primavara si trebuie taiate complet ramurile slabe,moarte si bolnave. Se inlatura lastarii desi din centrul tufei.

 

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă