Două turiste se plâng că au fost forțate plătească 600 de euro unui restaurant din Mykonos, pentru două cocktail-uri și două picioare de crab

Două turiste americance acuză un restaurant de pe insula grecească Mykonos că le-a înşelat şi că au fost ameninţate de un angajat, după ce nu au vrut să plătească nota de 600 de euro pentru două cocktail-uri şi o porţie cu două picioare de crab, relatează Daily Mail.

Brenda Molton şi fiica ei de 19 ani, Kaylea Molton, au decis să răspundă invitațiilor insistențe ale unui angajat al restaurantului DK Oyster și să se bucure de soare aşezându-se pe şezlongurile de pe plaja Platis Gialos.

La un moment dat, cele două turiste au decis să comande două cocktail-uri şi două picioare de crab, dar, conform spuselor lor, același angajat le-a adus un meniu în care se aflau doar preparatele, nu şi preţurile lor.

Brenda a spus că efectuase deja comanda în momentul în care ceilalți turiştii aflați pe plajă le-au avertizat să nu comande altceva.

După cele două ore petrecute pe plajă, femeile s-au îndreptat către restaurant pentru a achita consumaţia. Acolo, au avut surpriza de a primi o notă astronomică în comparație cu băuturile și mâncarea pe care le comandaseră.

”Am intrat şi am văzut un om stând la o masă. „Jos”, mi-a spus şi mi-a arătat nota de plată. Aproape am leşinat. Le-am spus că două mojitos şi două picioare de crab nu pot face 600 de euro și că nu voi plăti”, a declarat Molton, conform Daily Mail.

După ce turista a spus că nu va plăti nota, un angajat a ameninţat-o că va chema poliţia şi că nu se va putea întoarce în SUA.

După ce nota a fost achitată, la plecarea din restaurant, turista a început să avertizeze trecătorii să nu intre în restaurant pentru a evita preţurile scandaloasele şi presupusele practici comerciale proaste, însă a fost confruntată din nou de personalul restaurantului.

„Şeful restaurantului a ieşit furios şi ne-a abordat ameninţător. Am ridicat imediat vocea. Am strigat la el…”, a adăugat turista americancă.

De asemenea, femeia a spus că o doamnă s-a apropiat de ea şi i-a spus că a văzut o scenă asemănătoare la restaurant cu o zi înainte şi că poliţia a fost implicată.

Brenda a solicitat consultanţă juridică şi a depus o plângere la Poliţia Mykonos.

”Brenda Molton vrea ca vinovaţii să fie pedepsiţi şi incidente similare să nu se întâmple altor turişti”, a declarat avocatul ei, Marizanna Kikiri, pentru THEMA.

Pagina Tripadvisor a restaurantului este inundată de recenzii negative ale clienţilor care au afirmat că au fost ademeniţi cu aceeaşi strategie: chelneri insistenţi care ofereau ”şezlonguri gratuite”, descrieri vagi ale preţurilor şi note astronomice.

Restaurantul a răspuns unei recenzii negative de pe site.

”Nu există o ţară liberă în lumea occidentală care să ne forţeze să explicăm fiecărui client de ce percepem taxa aşa cum o facem.

Cu toate acestea, am încercat adesea să explicăm costul mare al notelor. L-aţi întreba pe Bugatti de ce are preţuri mari? Ai cere tuturor brandurilor de lux să-şi justifice preţurile? Puteţi opta pentru produse şi servicii mai ieftine. Nu există monopol”.

DK Oyster a negat afirmaţiile conform cărora ar utiliza tactici îndoielnice pentru a atrage clienţi.

Răspunzând acuzaţiilor turistei, restaurantul a susţinut că autorităţile ar fi verificat plângerea şi nu au constatat nicio încălcare a acesteia.

De asemenea, restaurantul a afirmat, pe Tripadvisor, că preţurile ridicate sunt explicate prin ”materia primă de calitate superioară ”.

”Toate articolele pe care le vindem în restaurantul nostru sunt enumerate în detaliu în meniu, în conformitate cu legea. Meniurile sunt în faţa restaurantului nostru. Oferim meniurile clienţilor noştri înainte de a comanda”, a declarat pentru THEMA, un reprezentant al restaurantului.