UAIC are in derulare 19 proiecte de investitii

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC) are in derulare proiecte de investitii in valoare totala de peste 150 de milioane de lei (30 de milioane de euro). Proiectele vizeaza atat constructii noi (camin studentesc, complex sportiv) cat si consolidarea, reabilitarea sau modernizarea spatiilor aflate deja in patrimoniul UAIC. Unul dintre cele mai importante obiective de investitii ale Universitatii il reprezinta reabilitarea, refunctionalizarea si modernizarea Casei Universitarilor, imobil care este si monument istoric. Pentru acest proiect a fost emisa autorizatia de construire, documentatia a fost aprobata de Agentia Nationala pentru Achizitii Publice si pe 15 iulie va fi incarcata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, termenul pentru depunerea ofertelor fiind 8 august 2019. Durata de executie a lucrarilor estimata de proiectant este de 18 luni, iar valoarea totala a proiectului este de peste 10 milioane de lei.

O alta investitie importanta pe care UAIC o are in derulare este construirea unui nou camin studentesc, pe strada Titu Maiorescu, nr. 15. In prezent documentatia privind Planul Urbanistic Zonal este finalizata si predata la Compania Nationala de Investitii iar Studiul de Fezabilitate a fost finalizat si este in proces de avizare la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Miercuri, 10 iulie 2019, s-a intrunit comisia interministeriala care a aprobat investitia, urmand ca ordinul de incepere a procedurii de achizitie pentru servicii de proiectare si executie sa fie emis in curand.

Consolidarea, reabilitarea, modernizarea si echiparea corpului E al UAIC se realizeaza printr-un proiect castigat in cadrul Programului Operational Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritara 10: Imbunatatirea infrastructurii educationale. Astfel, vom reda comunitatii academice a UAIC un imobil care nu mai este functional de aproape zece ani. Investitia totala se ridica la suma de 17.478.081 lei (aproximativ 3.6 milioane de euro) si are ca termen de executie 19 luni. La finalul proiectului, in corpul E vor functiona 10 sali de curs, 3 sali de seminarii, 1 amfiteatru dar si 5 spatii pentru birouri. Astfel, se va asigura accesul la spatii moderne de invatamant pentru un numar maxim de 2574 de studenti si birouri pentru 43 de cadre didactice. De asemenea, imobilul va beneficia de dotari adaptate utilizarii de catre persoane cu dizabilitati si vor fi amenajate 28 de locuri de parcare, dintre care doua dedicate persoanelor cu dizabilitati. Contractul de finantare cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADR-Nord Est) a fost semnat luni, 1 aprilie 2019 si este in derulare.

La data de 18.12.2018, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a intrat in posesia a doua terenuri cu o suprafata cumulata de aproximativ 9000 de metri patrati, in zona Sararie, unde intentioneaza sa dezvolte un complex sportiv, compus din terenuri exterioare, bazin de inot acoperit, sala de jocuri sportive, cu terenuri omologate de handbal, baschet si volei,

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !