UAIC scoate la concurs peste 6400 de locuri fara taxa la admiterea din iulie

Pentru sesiunea de admitere din iulie 2019, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi scoate la concurs 3500 de locuri la buget pentru studiile de licenta si 2100 de locuri fara taxa pentru studiile universitare de master. De asemenea, sunt disponibile si 4859 de locuri cu taxa, 3272 pentru studii de licenta si 1587 pentru studii de master. Suplimentar, pentru romanii de pretutindeni, sunt alocate 446 de locuri la buget si 114 locuri cu taxa pentru studii de licenta iar pentru studii de master 360 de locuri la buget si 88 de locuri cu taxa. Astfel, la admiterea 2019, UAIC inregistreaza o crestere a numarului de locuri bugetate fata de admiterea 2018. Candidatii se vor putea inscrie in perioada 15-20 iulie, iar rezultatele se vor afisa in perioada 21-23 iulie. Locurile care nu se vor ocupa in sesiunea de admitere din iulie vor fi scoase la concurs in perioada 9-11 septembrie. In premiera, candidatii la admiterea UAIC 2019 au la dispozitie o sesiune de preinscriere, exclusiv online, in perioada 11 martie – 14 iulie. Tot in premiera, candidatii la admiterea 2019 pot achita taxa de inscriere cu cardul, folosind platforma https://plati-taxe.uaic.ro/  

Oferta celor 15 facultati ale UAIC cuprinde 77 de specializari la studii de licenta si 109 pentru studii de master. La majoritatea facultatilor, admiterea la licenta se va face pe baza mediei examenului de bacalaureat si a notelor obtinute la diverse probe in cadrul acestui examen. Printre facultatile care vor avea o proba suplimentara la admiterea la licenta, pe langa dosar, se numara Facultatea de Drept, unde nota testului la Limba Romana va reprezenta 50% din media de admitere, Facultatea de Educatie Fizica si Sport, specializarea Educatie Fizica si Sportiva, unde proba sportiva la alegere va avea o pondere de 60%, iar la specializarea Kinetoterapie si motricitate speciala, candidatii vor sustine o teza scrisa la Biologie, clasa a XI-a. Si la Facultatea de Informatica, 50% din media de admitere o va reprezenta nota de la testul scris la Matematica sau Informatica.
La Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, la specializarea Pedagogia invatamantului primar si prescolar, va exista o proba eliminatorie de aptitudini muzicale si dictie, la fel ca la Facultatea de Teologie Ortodoxa, unde la specializarea Teologie Ortodoxa Pastorala, candidatii vor sustine aceeasi proba vocationala de dictie si aptitudini muzicale, iar 50% din nota va fi rezultatul de la proba scrisa la Invatatura de credinta ortodoxa. Si la Facultatea de Teologie Romano-Catolica, la specializarea Teologie Pastorala, 40% din media de admitere o va reprezenta nota de la proba orala la Teologie Dogmatica.

Admiterea la programele de master se va face pe baza mediei examenului de licenta si a notei obtinute la proba orala – interviu sau in urma analizei CV-ului si a scrisorii de intentie. Oferta de admitere pentru 2019 cuprinde 19 de specializari si programe in limbi straine (engleza sau franceza): cinci la licenta si 15 pentru master. Pentru aceste programe, candidatii vor sustine si un test de competenta lingvistica.
Incepand cu data de 11 martie 2019,

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !