Wall Street Journal. Ucraina are dificultăți să folosească tot armamentul livrat de Occident. ”Se transformă într-un coșmar logistic”

Armele produse de Occident sunt deja pe câmpul de luptă în Ucraina, dar folosirea lor creează probleme militarilor ucraineni de pe front.

Publicația The Wall Street Journal conchide că principala problemă a armatei ucrainene este că fiecare țară transferă armament pe componente, iar fiecare armă necesită un sistem separat de instruire, întreținere și logistică.

Jurnaliştii americani notează că armele occidentale mai moderne şi mai eficiente, în special sistemele de artilerie cu rază lungă de acţiune, intră acum în luptă.

Cu toate acestea, noile echipamente, care vin fragmentate din diferite țări occidentale către armata ucraineană, duc la o problemă serioasă.

”Abordarea din acest an, în care fiecare țară transferă armele în părți, se transformă rapid într-un coșmar logistic pentru forțele ucrainene, deoarece fiecare baterie necesită un sistem separat de pregătire, întreținere și logistică”, afirmă Institutul Regal de Arme din Londra.

În plus, Forțele Armate ale Ucrainei trebuie să învețe cum să manipuleze și să întrețină armele occidentale într-o perioadă scurtă de timp. Sunt mai greu de operat și întreținut decât cele sovietice, pe care armata ucraineană le folosea înainte.

De asemenea, este raportat că unele dintre aceste sisteme sunt livrate în cantități mici. Ca urmare, nu există suficiente piese pentru a fi mutate în prima linie și înapoi pentru întreținere, așa că trebuie îndepărtate atunci când se defectează.

Expertul Jack Watling consideră că țările occidentale ar trebui să învețe o lecție și să încerce pe viitor să limiteze numărul de sisteme diferite furnizate.

Reamintim, pe 19 iulie, ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat că Berlinul rămâne fără arme pentru a ajuta Ucraina. Potrivit acesteia, țara va continua să sprijine Kievul în viitor, dar resursele Bundeswehr sunt limitate.

În schimb, Ucraina a primit deja rachete americane Himars MLRS, care sunt capabile să lovească la o distanță de 300 km .