Simbolul refugiaților din Ucraina: un băiețel de cinci ani trece granița singur, plângând – video

O mână de om, un băiețel în vârstă de cinci ani a fost filmat în timp ce trece granița ucraineană în Polonia, singur, plângând, cu o sacoșă în mână, calcând apăsat…

O imagine a dramei prin care trec oamenii simpli din Ucraina, o imagine care a devenit simbolul refugiaților din calea războiului.

Băiețelul, despre ai cărui părinți nu se știe nimic, înaintează și plânge, apoi se oprește, se uită mai întâi la picioare, apoi în față.

Clipul video, preluat de marile televiziuni și publicații occidentale, a fost distribuit pe toate rețelele sociale și a devenit virală.

Canalul de televiziune britanic Sky News subliniază că nu se cunoaște dacă acest copil a fost într-adevăr singur. Deputatul poporului ucrainean Oleksiy Honcharenko, care a distribuit videoclipul pe canalul său Telegram, a cerut ucrainenilor care văd imaginile să găsească măcar câteva informații despre băiat și familia lui.

Băiatul a inspirat deja posterele despre realitățile războiului din Ucraina. A fost pictat de ​​artista georgiană Nancy Woland, pe punga pe care o duce scrie ”speranță”, iar pe fundal e un lan de grâu și cerul înstelat în culorile drapelului Ucrainei.

”Nu știam deloc să desenez. Nu știam să pun tot răul și tristețea acestui război într-o singură fotografie, dar azi dimineață am dat peste un videoclip cu acest puști. În acest moment, speranțe și vise sunt în astfel de imagini!”, a scris autoarea pe Facebook.

Într-o postare a corespondentului CNN care a preluat videoul, Josh Campbell, oamenii au scris că filmarea cu băiatul ucrainean le frânge inimile.

”Era înaintea adulților, așa că nu credeți că era singur, dar aceste scene încă mă înspăimântă”, ”Săracul copil. E sfâșietor”, ”Arată atât de obosit, speriat, sunt șocat când văd asta, mă uit în jur după mama lui sau după adulții cu care este și nu-i găsesc… Și mă gândesc că în urmă cu doar câteva zile, acest dulce copil a avut o casă și o copilărie normală”, sunt câteva dintre mesajele celor care au privit imaginile.