Ucraina cere un certificat de sănătate mintală pentru președintele Parlamentului Ungariei

Ministerul ucrainean de Externe a reacționat la declarația președintelui Parlamentului ungar, Laszlo Köver, care a afirmat că modul în care Volodimir Zelenski solicită ajutor extern pentru țara sa denotă ”o problemă mentală”.

Reacția oficială ucraineană a fost publicată duminică de reprezentantul oficial al ministerului de Externe, Oleg Nikolenko.

”Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei așteaptă eliberarea unui certificat privind starea sănătății sale mintale a președintelui Parlamentului ungar, Laszlo Köver.

Evaluarea ulterioară a cuvintelor domnului Köver depinde în mod direct de concluzia consemnată în certificat”, a scris Nikolenko pe pagina sa de Facebook.

În opinia lui Nikolenko, ”politicienii maghiari continuă în mod persistent să arunce cu noroi în Ucraina”, ceea ce nu este surprinzător, deoarece ”din punct de vedere istoric, Ungaria s-a orientat de mai multe ori de partea răului”.

Din această reacție se poate trage concluzia că în stârnirea acestui conflict diplomatic un rol determinant îl are și semantica, modul în care declarația lui Köver a fost înțeleasă de partea ucraineană. Oficialul maghiar, în declarația sa, a făcut referire la o problemă mentală, de mentalitate, nu una mintală, care ține de minte…