O refugiată ucraineancă, atee, s-a convertit la ordodoxie la Mănăstirea Văratec

Inna, o femeie de 42 de ani, din Ucraina, refugiată la Mănăstirea Văratec, s-a convertit la ortodoxie și a fost botezată în Sâmbăta Mare și va purta de acum înainte numele Maria.

Slujba Sfântului Botez a fost săvârșită la Parohia Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Humuleștii Noi.

”Este vorba despre o ucraineană dintr-un grup de refugiați cazați la Mănăstirea Văratec încă de când a început războiul în țara vecină, un suflet care a avut astăzi, în Sâmbăta Mare, împlinirea unei dorințe fierbinți de a deveni creștină, cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei”, a relatat, pentru Doxologia, Iosefina Giosanu, stareța Mănăstirii Văratec.

”Din păcate, acest vis nu a putut fi realizat mai devreme. Având vârsta de 42 ani și provenind dintr-o familie de atei, Inna a avut multe încercări de la viață și incidente, însă Dumnezeu a păstrat căutarea ei ca pe o nevoie absolută pentru viață și, așa cum a putut, cu un copil creștin în vârstă de 12 ani pe nume Maxim, a pornit pe un drum necunoscut.

A pornit izgonită, ca și ceilalți compatrioți ai ei, din țara natală, în România, pentru un loc ferit de bombe, coșmaruri și moarte.

Pe acest drum, mergând disperată, la capătul lui o aștepta o lumină. Lumina Duhului Sfânt care astăzi s-a așternut peste ea, devenind Maria”, a mai spus stareța Mănăstirii Văratec.

Inna Zacharova s-a născut în 1979, în Cernăuți, rămânând orfană la vârsta de 15 ani de tatăl Nicolai și, apoi, de mama pe nume Ludmila, la vârsta de 28 de ani. Soțul a decedat în urmă cu doi ani, așa că a fost nevoită să-și crească singură copilul.

Cu toate că ea nu a fost botezată de părinți, și-a dorit ca fiul ei să fie botezat de cea mai bună prietenă din copilărie, Anna Pownal, și ea creștină ortodoxă, acum stabilită și căsătorită în Olanda. De altfel, Anna a și intermediat venirea Innei împreună cu fiul ei, în România.