Ucraineanca ajutată cu 200 de lei într-o benzinărie, nou mesaj pentru români, din hotelul de lux în care stă

Originară din Odesa și mamă a patru copii, Yulia Chernitskaya este antrenoare de fitness și, în momentul începerii invaziei ruse în Ucraina, se afla la Kiev.

Ea s-a refugiat în București, alături de cele patru fetițe ale sale, și rămâne uimită pe zi ce trece de altruismul românilor.

Chernitskaya a povestit, în urmă cu câteva zile, că a primit bani, într-o benzinărie, de la un bărbat în vârstă, care s-a oferit să o ajute în momentul în care i-a văzut numărul de înmatriculare.

”Acești bani i-am primit de la un bărbat de 60-65 de ani într-o benzinărie, când am ieșit și mă îndreptam spre mașină după ce achitasem un plan. El și-a șters parbrizul și m-a întrebat în română ‘Ucraina?’, ‘Ucraina’, i-am răspuns.

Probabil m-a așteptat când a văzut numărul de Ucraina. Și-a deschis portofelul, mi-a dat 100 de lei și a spus ‘glorie Ucrainei!’. Am început să plâng. Am refuzat să iau bani, mai ales că am văzut că avea o mașină veche. Însă el și-a deschis iar portofelul și mi-a mai dat 100 de lei, mi-a spus că sigur am nevoie.

Nu mi-am putut stăpâni lacrimile. Până la urmă, nici nu știe că am patru copii care mă așteaptă. Și bine că nu i-am spus, că sigur își golea portofelul. Am vrut să-l îmbrățișez, dar nu m-a lăsat. Dacă acest om îmi citește postarea trebuie să știe că a ajutat o mamă a patru copii.

Am stat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile și nu puteam înțelege. Așa ceva?!”, scria Yulia Chernitskaya, pe Facebook.

Ucraineanca a ajuns în Capitală și s-a cazat la unul dintre hotelurile de lux din București, la JW Marriot, conform digisport.ro. Ea a transmis un nou mesaj de mulțumire românilor pentru ospitalitate și ajutor.

”M-am convins o dată în plus că absolut toată lumea ajută refugiații din Ucraina. Azi dimineață am întâlnit o persoană minunată în lift, care m-a văzut în presa locală și mi-a spus că ajută ucrainenii prin asociația sa. Vă mulțumesc! Lumea este foarte mică și omenia trebuie păstrată mereu, indiferent de statutul social și situația financiară”, a scris Yulia Chernitskaya pe contul său de Facebook.

”Toți românii sunt foarte săritori! Mulțumesc tuturor”, a mai scris Yulia Chernitskaya pe contul său de Facebook în urmă cu o zi.