Părintele-stareț Oprişan, acuzat că a agresat o refugiată ucraineancă, neagă totul

O ucraineancă de 22 de ani, refugiată în Maramureș, a sezizat Poliția cu privire la faptul că ar fi fost agresată sexual de un bărbat în vârstă de 55 de ani.

Potrivit IPJ Maramureș, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați, duminică, prin plângere de către o femeie de 22 de ani din Ucraina.

Ea acuză faptul că, în perioada 13-15 martie 2022, în timp ce era cazată la o mănăstire din localitatea Petrova, ar fi fost agresată sexual de un bărbat de 55 de ani, care este preot.

Chiar stareţul mănăstirii este cel acuzat de către tânăra refugiată de agresiune sexuală.

Părintele Agaton Oprişan, stareţul mănăstirii, neagă orice acuzaţie şi spune că în data de 15, atunci când se presupune că a avut loc agresiunea, nici nu a fost „acasă”, adică la mănăstire.

„Atât timp cât nu mă simt vinovat, sunt împăcat sufleteşte, ce pot să spun: eu sunt cu sufletul liniştit.

Nu ştiu de ce ar fi spus aşa ceva. Mi-a zis cineva astăzi: niciun lucru bun, nicio faptă bună, nu rămâne nerăsăplătită cu rău”, a spus el conform cotidianului Adevarul.

Întrebat dacă a atins-o pe tânără, dacă a pus măcar mâna pe ea, a răspuns că „doar părinteşte”.

„Şi ele mă cuprind pe mine, şi eu pe ele, părinteşte. Pe toate le respect, părinteşte. Eu îs liniştit că nu i-am propus la niciuna aşa ceva, eu sunt împăcat sufleteşte.

Dumnezeu vede de sus. Nici nu am timp, pur şi simplu. Chiar am spus astăzi aici la băieţi că eu în data de 15 nici nu am fost acasă”, a mai menţionat el.

Părintele Agaton Oprişan spune că în perioada menționată de tânăra ucraineancă nu se afla la mănăstire, ci în localitatea Teaciv din Ucraina, cu ajutoare.

Declarația sa este susținută și de imaginile surprinse de camerele de supraveghere din localitatea respectivă și publicate de Vasile Dale.

preot manastire ucraineanca

manastire preot ucraineanca

În prezent tânăra este internată la Spitalul din Sighetu Marmației împreună cu copilul ei.

”În cursul serii de ieri (duminică, 17 aprilie 2022) a venit cu o Ambulanță înspecial cu manifestări în sfera gastro-intestinală, cu diaree și vărsături, dar problema mai deosebită a prezentat-o copilul doamnei.

Acesta a fost reținut pentru internare. Doamna a fost investigată în serviciul nostru UPU, a primit tratament de specialitate și nu a necesitat internare. Momentan este cu copilul în secția de pediatrie, ca și însoțitor” a declarat doctorul Cristian Grad, director medical Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

Întrebat dacă ar fi ajuns cu agresiuni sexuale, medicul a continuat: ”Nu, nu. Nu a ajuns cu alte afecțiuni. În cursul serii a fost și poliția care a interogat-o timp de vreo 4 ore.

Este greu de pronunțat, din discuțiile pe care le-au avut cu doamna medicii care au investigat-o nu a ridicat suspiciuni unei afecțiuni psihiatrice”.