UEFA îl elogiaza pe Ianis Hagi, dupa debutul Romaniei la EURO 2019! „Like father, like son!”

România – Croatia 4-1. Cu Ianis Hagi la timona, tricolorii mici au facut spectacol în meciul de debut la EURO 2019. Evolutia avuta de fiul lui Gica Hagi nu a trecut neobservata de cei de la UEFA, care l-au elogiat pe „decarul” lui Radoi.

UEFA l-a comparat pe Ianis Hagi cu tatal sau si a titrat „Like father, like son”, dupa golul marcat de „decarul” echipei noastre. Hagi junior a înscris în minutul 14 al meciului cu Croatia, reusind sa duca scorul la 2-0.
Ianis Hagi îi calca pe urme tatalui sau. 18 iunie va ramâne o data speciala în familia Hagi, din punct de vedere sportiv. Capitanul celor de la Viitorul a marcat la meciul de debut la EURO 2019, fix la 25 de ani dupa ce Gica Hagi înscria la meciul de debut al României la World Cup 1994.

Atunci, „Regele” reusea sa marcheze o bijuterie de gol în victoria obtinuta de tricolori în fata Columbiei, în ceea ce avea sa devina cel mai reusit turneu final al României de pâna în prezent. Dupa acel campionat mondial, Hagi si compania au fost numiti „Generatia de Aur” a fotbalului românesc. Interesant este ca despre tricolorii mici care participa în aceasta vara la EURO 2019 se spune ca sunt urmasii „Generatiei de Aur”.

În minutul 14 al meciului, Puscas a câstigat un duel la cap cu portarul advers, care a iesit gresit, a trimis mingea spre poarta, dar fundasii Croatiei au reusit sa respinga de pe linia portii. Mingea a revenit în careul de 16 metri, iar Ianis Hagi a fost pe faza si a reusit sa înscrie golul doi al nationalei noastre în meciul de debut de la EURO 2019.
Celelalte goluri ale tricolorilor au fost marcate de Puscas, în minutul 11, Baluta, în minutul 66, si Petre, în minutul 93. Pentru croati a înscris Vlasic în minutul 18.

Cum a marcat Gica Hagi golul cu Columbia

Pe 18 iunie 1994, România debuta la turneul final din America cu o victorie în fata Columbiei. Tricolorii s-au impus atunci cu 3-1, prin dubla lui Raducioiu si golul de generic al lui Gica Hagi. În minutul 34 al înt

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !