The Times. Din cauza facturilor la curent, englezii scot frigiderele din priză noaptea și copiii lor fac toxiinfecții

Milioane de britanici trec prin efectele produse de criza economică generată de inflație și a creșterea costului energiei electrice.

Conform E.ON se estimează că 40% dintre cei 8 milioane de abonați ai săi din Marea Britanie vor fi în incapacitate de plată până în octombrie, dacă statul nu intervine.

În acest moment există britanici care plătesc chiar și mai mult de 10% din venitul lor pe energia electrică.

Se pare că englezii trec printr-o criză la fel de mare ca a României, cu multe școli care se află în incapacitate de a oferi copiilor siguranța educațională din cauza facturilor mari la energie electrică.

Afectați de prețul facturilor la curent, englezii redescoperă valențele zgârceniei scoțiene, iar copiii ajung să facă toxiinfecții și răcesc pentru că unii părinții scot frigiderele din priză noaptea și centralele termice, ziua.

Directorul unei bănci de alimente din Cornwall spune că cei mici se îmbolnăvesc pentru că sunt hrăniți cu mâncare alterată și tremură de frig în case. Alții poartă hainele nespălate câte o săptămână, într-o încercare necugetată a familiilor de a face economie.

”Am auzit că în multe școli sunt copii care au toxiinfecții alimentare pentru că părinții vor să economisească și opresc frigiderele noaptea. Nu este o chestie locală, este peste tot prin Anglia.”, confirmă pentru The Times și Simon Fann, managerul unei bănci de alimente din Truro, Marea Britanie.

Ca să evite asemenea situații, guvernul britanic oferă subvenții pentru familiile aflate în criză. 80% din prețul celei mai ieftine pompe de căldură pentru o locuință.