Un sat din estul Londrei, distrus de incendiile izbucnite din cauza caniculei. Temperaturile în UK au depășit 40 de grade Celsius – video

Un incendiu violent a izbucnit în după-amiaza zilei de marți, 19 iulie, la est de Londra. Flăcările au cuprins suprafețe mari de vegetație și au distrus mai multe clădiri şi case în satul Wennington.

Cel puțin 100 de pompieri au fost trimiși cu 15 autospeciale să stingă focul în zona aflată la circa 30 de kilometri de capitala britanică.

Potrivit imaginilor video înregistrate cu ajutorul unui elicopter al postului Sky News, incendiul afectează suprafeţe extinse

Confruntaţi cu ”mai multe incendii importante în capitală în timpul valului record de caniculă de astăzi”, pompierii din Londra au declanşat o procedură de urgenţă care permite desfăşurarea de resurse suplimentare în termeni de servicii de urgenţă.

Mai multe incendii extinse de vegetaţie au fost de asemenea semnalate în zone periurbane ale Londrei.

Sub efectul valului de caniculă ce s-a abătut asupra Europei, în Regatul Unit a fost depăşit pentru prima dată pragul temperaturii de 40 de grade Celsius, cu 40,2 grade înregistrate la aeroportul Heathrow din Londra.

Primarul capitalei britanice, Sadiq Khan, a declarat ”stare de incident grav” şi a atenţionat că brigada de pompieri se află sub o mare presiune.