Uleiul care este bun aproape pentru orice

Beneficiile uleiului de cocos pentru sanatate sunt multiple. Acesta poate imbunatatii sanatatea inimii prin cresterea nivelului de colesterol bun – HDL, ajuta la scaderea in greutate mai ales in cazul grasimii abdominale, asigura sanatatea pielii si a parului, contribuie la imbunatatirea digestiei si mai ales creste imunitatea impotriva infectiilor si a bolilor.

Uleiul de cocos se extrage din miezul de nuca de cocos uscat, numit copra, si poate fi folosit atat pentru uz intern, cat si pentru tratamente cosmetice. Important de mentionat este faptul ca acest ulei este nealergenic si de aceea poate sa fie consumat si de copiii mici. Uleiul este compus din nutrientii existenti in nuca de cocos, de exemplu, colina, are vitamina E, K, fier, acizi grasi Omega – 6, grasimi saturate, monosaturate si polineasturate.

De asemenea, acest ulei, spun specialistii, are proprietati antifungice, antibacteriene, ajuta la accelerarea arderii grasimilor, mentine sanatatea glandei tiroide, mentine sanatatea oaselor. In plus, ajuta in procesul de detoxifiere a organismului, reduce grasimea abdominala fiind excelent pentru persoanele cu obezitate, si contribuie la mentinerea unui echilibru hormonal optim.

Interesant este ca in ultimul timp, cercetatorii sustin ca acest ulei ar putea sa contribuie la anihilarea virusilor care produc gripa, rujeola, herpes, dar si ca ar putea ucide bacteriile care duc la aparitia infectiilor in gat sau infectiile tractului urinar.

Iata care sunt beneficiile uleiului de cocos in cosmetica:

  • Benefic tenului. Uleiul de cocos este un produs minune in cosmetica. Mai exact, avand proprietati antifungice si hidratante, uleiul e folosit de femei pentru ingrijirea tenului. De asemenea, el are si proprietati hidratante, fiind ideal pentru doamnele si domnisoarele care au tenul uscat, iritat.
  • Amelioreaza parul deteriorat. Este foarte bun pentru doamnelor care se vopsesc regulat si in felul acesta parul lor are de suferit. Mai exact, o masca din ulei de cocos poate tonifia parul si contribuie inclusiv la cresterea lui. Sunt specialisti care spun ca acest ulei ar putea chiar sa previna deteriorarea firului de par.
  • Amelioreaza simptomele caracteristice psoriazisului sau eczemelor.
  • Accelereaza vindecarea ranilor de pe pielea mainilor mai ales. Si poate ameliora ranile provocate de arsuri.
  • Poate grabi vindecarea semnelor lasate de acn

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !