Uleiul esential care te scapa de depresie, migrene si anxietate

Regele uleiurilor, asa este supranumit. Un adevarat miracol care actioneaza ca un cumul de remedii pentru a indeparta atat boli grave, cat si afectiuni ale pielii cum ar fi ridurile, vergeturile si chiar poate calma durerile.

Uleiurile esentiale sunt folosite de mii de ani pentru proprietatile lor vindecatoare. Sunt extrase din frunze, tulpini sau radacini ale plantelor cu proprietati curative. Dar ce este uleiul esential de tamaie?

Este un ulei esential folosit in aromaterapie si care are o multitudine de beneficii pentru sanatate, cum ar fi eliminarea stresului cronic, a anxietatii, ba chiar poate diminua durerile si inflamatiile, accelereaza imunitatea si chiar poate ajuta in lupta impotriva cancerului.

Tamaia este o rasina parfumata. Aceasta rasina se obtine prin ranirea intentionata a copacilor Boswellia cu obiecte ascutite. Copacii secreta apoi o rasina albicioasa pentru a se proteja de infectii si mici pradatori (furnici, viermi etc.). Aceasta se lasa vreo 10 zile la uscat si intarit si apoi se recolteaza.

De-a lungul anilor, tamaia a fost asociata cu diverse religii, in special cu cea crestina, intrucat tamaia a fost unul din darurile aduse de magi pruncului Iisus.

Cum se foloseste uleiul de tamaie

Uleiul esential de tamaie contine alfa si beta thujene, alfa si beta pinene, limonene, camfene, sabinene si myrcene. Mai contine si acizi boswelici, dar doar in cantitati infime. Cele doua substante alfa si beta ii dau uleiului proprietatile antibacteriene, antiseptice si analgezice. Au si efecte stimulante si decongestionante. Cateva studii au demonstrat ca uleiul de tamaie poate inhiba dezvoltarea tumorilor.

Acizii boswelici nu se pot descompune in procesul de distilare cu aburi, asa ca nu se vor gasi in uleiul esential decat urme. Se pot adauga manual in uleiul esential, dar acesta va deveni oleorasina – un produs solid si greu de amestecat. Trebuie mai intai incalzit ca sa se poata subtia, dar se pot face amestecuri din oleorasina cu alte uleiuri.

Acizii boswelici au proprietati antiinflamatoare si analgezice. Sunt buni antioxidanti si pot ajuta in tratamentele contra reumatismului. Acest ulei nu se foloseste pur pe piele! Trebuie intotdeauna diluat intr-un ulei vegetal (cocos, macadamia, masline, floarea-soarelui etc.) si trebuie testat pentru alergii. Puneti o picatura pe pliul cotului si asteptati cateva ore pentru posibile reactii.

Cele mai frecvente intrebuintari ale uleiului de tamaie

Pentru relaxare. Scapati de stres picurand 2 picaturi in cada cu apa calda. De asemenea, daca este folosit in lampa de aromaterapie sau in aromadifuzor.

Antiseptic natural. Elimina bacteriile si virusurile din spatiile inchise. Este un odorizant natural, va va ajuta sa dezinfectati orice suprafata.

Produs de igiena dovedit. Ajuta in problemele dentare, poate preveni cariile, halena, infectiile bucale. Va puteti fabrica singuri o pasta de dinti minune, amestecand ulei de tamaie cu bicarbonat de sodiu.

Produs anti-imbatranire de nadejde. Amestecati o picatura sau doua intotdeauna intr-un ulei bland si folositi pe fata si corp pentru o piele fina,

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !