24.5 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Te interesează dacă ești șofer! Un detaliu banal iti aduce sute de lei amenda

După cum știm, politistii rutieri pot opri soferii pentru un control de rutina. Pe langa verificarea actelor, agentii pot verifica și accesoriile pe care soferii le dețin in masina, precum trusa de prim ajutor, doua triunghiuri reflectorizante si un extinctor.

În cazul in care soferii nu le au pe toate sau daca nu sunt conforme legii, li se va da o sanctiune de clasa a II-a cu patru sau cinci puncte de amenda. Soferul in cauza va plati intre 590 si 725 de lei pentru asemenea nereguli.

Potrivit legii, trusa sanitara auto trebuie:

a) sa asigure o etanseitate corespunzatoare pentru protejarea continutului fata de praf, umezeala, carburanti si uleiuri, printr-un sistem de inchidere ferm;

b) sa fie dimensionata corespunzator, in vederea depozitarii si asigurarii integritatii componentelor din continutul trusei sanitare auto.

Eticheta trusei sanitare auto trebuie sa contina denumirea produsului, denumirea si adresa producatorului si denumirea si adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piata, dupa caz, arata cei de la a1.ro.

La expirarea termenului de valabilitate al componentelor trusei sanitare auto, acestea pot fi inlocuite de utilizator cu produse cu aceleasi caracteristici, introduse pe piata cu respectarea cerintelor prevazute de Hotararea Guvernului nr. 911/2005, citeaza businessmagazin.ro

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate