ULTIMA ORA! Cât va fi din 2022 alocația pentru copii! Nicolae Ciucă, premierul României, a făcut anunțul oficial

Veste bună pentru români. Astăzi premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat creșterea alocațiilor și a pensilor. Cât va fi alocația pentru copii începând cu anul 2022.

Nicolae Ciucă, premierul României, a anunțat în urmă cu puțin timp că începând din anul 2022 va crește alocația pentru copii.

Totodată, premierul României, a mai anunțat că va fi oferită de anul viitor și o indemnizație suplimetară pentru persoane cu dizabilități. În ceea ce privește alocația copiilor cu vâsta de până la 2 ani,

respectiv 3 ani pentru persoanele cu dizabilități, suma va fi de 600 de lei pentru fiecare copil.

”Majorăm alocația de stat și instituim acordarea de anul viitor a unei indemnizații suplimentare pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13-a indemnizație. Mai exact, alocația de stat pentru copii crește

la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la 2 ani, sau până la 3 ani în cazul celor cu dizabilități”, a anunțat premierul României.

Alocația de stat va crește la 243 de lei pentru copii cu vârsta între 2 și 18 ani, dar și după vârsta de 18 ani pentru persaonele care continuă studiile liceeale sau profesionala, până la terminarea acestora.

”De asemenea, alocația de stat va crește la 243 lei pentru copiii cu vârstă între 2 și 18 ani, dar și după această vârstă pentru tinerii care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea

acestora.Doresc să subliniez că alocația de stat se cumulează cu indemnizația lunară, cu stimulentul lunar, sau stimulentul de inserție”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Și pensiile cresc de anul viitor
De asemenea, premierul României, a mai precizat că și pensiile vor fi majorate începând cu data de 1 ianuarie, astfel că punctul de pensie va fi de 1.586 de lei de anul viitor.

Totodată, pentru indemnizația socială pentru pensionari pensia va crește de la 800 la 1000 de lei, după cum a mai anunțat premierul.

”Aprobăm azi creșterea indemnizației pentru pensionari. Stabilim majorarea punctului pensiei cu 10% de la 1 ianuarie anul viitor, la 1.586 de lei.

Decidem creșterea indemnizației sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei la 1000 de lei, începând cu anul 2022”, a mai spus premierul României. scrie spynews.ro