17.9 C
București
joi, 6 mai 2021

ULTIMA ORA! RAED ARAFAT , DECLARAȚII DESPRE DOZELE DE VACCIN CARE VOR RĂMÂNE: „NICIO DOZĂ DE SER NU VA FI ARUNCATĂ”

Nicio doză de vaccin nu va fi aruncată, a declarat Raed Arafat. În eventualitatea în care vor rămâne doze de ser, acestea vor fi utilizate și pentru vaccinarea persoanelor care nu fac parte neapărat din cele incluse în etapa a doua, dar într-un mod organizat.

Etapa a doua din campania naţională de vaccinare împotriva COVID-19, a început oficial astăzi, 15 ianuarie. În această etapă sunt incluşi peste 5,5 milioane de români, mai exact persoanele cu vârsta peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din domenii cheie.

Astfel, de astăzi începănd cu ora 15:00, persoanele care corespund etapei a doua de imunizare se pot înscrie pe platforma oficială de programări, iar vaccinarea efectivă va începe de luni, 18 ianuarie.

Raed Arafat: „Nicio doză de vaccin nu va fi aruncată”

„ Nu trebuie să rămână (nr. doze vaccin). În primul rând cei care se înscriu, trebuie să meargă. Dacă s-au înscris şi nu au mers şi au rămas câteva doze, trebuie să existe o soluţie identificată sau aşteptată în care să se spună că aceste doze nu se aruncă şi se dau unor oameni, chiar dacă apar pentru a doua zi sau dacă nu sunt chiar pe listă şi pot fi vaccinaţi şi intră în sensul de a fi vaccinaţi atunci să se vaccineze.

Nu trebuie pierdute dozele care ar rămâne, din lipsa prezentării unor pesoane care uniţial s-au înscris pe listă”, a explicat şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat pentru Antena 3.

Cum se simte Raed Arafat după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului

Luni, pe 11 ianuarie, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență s-a vaccinat și-i îndeamnă și pe români să facă acest gest, pentru a se ajunge cât mai aproape de normalitate.

„Îndemnul meu pentru toți este să înțeleagă că asta este speranța pe care o avem la acest moment. Asta este calea pe care, dacă o urmează cât mai mulți, vaccinul fiind voluntar, considerat sigur și gratuit, reușim poate cât mai repede să ajungem într-o situație cât mai apropiată de normalitate.

Îndemnul meu pentru toți este să nu asculte toate aceste afirmații nefondate despre vaccin, și să meargă pe informațiile care sunt furnizate și care sunt justificate științific, există deja destule care să dea informații și să explice cum funcționează vaccinul respectiv, și să vină la vaccinare”, a spus Raed Arafat după imunizare.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate