miercuri, 23 septembrie 2020

Ultima oră! Restaurantele se DESCHID de la 1 septembrie! Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis

Știrile zilei

Ioniță de la Clejani, prima reacție după ce Margherita ar fi agresat fizic și verbal două femei

Margherita de la Clejani este din nou în centrul atenției, după ce în urmă cu aproximativ patru luni era...

Cel mai toxic aliment din lume. Romanii il consuma ca pe o delicatesa

Cel mai toxic aliment din lume. Multi fug de el, dar la noi este consumat precum o delicatesa, Romanii...

ULTIMĂ ORĂ: Creștere URIAȘĂ a numărului de cazuri de coronavirus în România. Cifrele au EXPLODAT în ultimele 24 de ore!!

Coronavirus România, bilanț 22 septembrie. Până astăzi, 22 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 114.648 de cazuri de...

Vești bune pentru sectorul HORECA. Klaus Iohannis a anunțat că restaurantele s-ar putea deschide începând cu data de 1 septembrie. Ce reguli vor fi impuse?

După jumătate de an în care au fost închise, restaurantele din România ar putea primi clienți în interior începând cu data de 1 septembrie. Veștile sunt bune și pentru zona culturală, teatrele si cinematorgrafele urmând să funcționeze din nou de la începutul lui septembrie.

Klaus Iohannis, anunț despre redeschiderea restaurantelor începând cu 1 septembrie
În spațiul public s-a tot vorbit în ultima perioadă despre redeschiderea restaurantelor de la 1 septembrie, iar acum, președintele Klaus Iohannis a confirmat această ipoteză în timpul unei conferințe de presă. Președintele a precizat că sunt șanse mari ca restaurantele să se deschidă începând cu luna septembrie, însă a subliniat că acest lucru nu reprezintă o întoarcere la normalitate, ci va fi nevoie de respectarea unor reguli stricte, astfel încât să fie prevenită apariția unor noi focare de coronavirus.

„Sunt doua domenii in care consider ca este cazul sa se reia activitatea, atat cat se poate. Primul sector este zona culturala. Teatrele si cinematorgrafele se vor putea deschide incepand cu 1 septembrie, în conditii speciale de siguranta. Vor trebui lasate locuri libere intre spectactori, dar cred ca este important ca acolo unde condiţiile permit sa se reia actul de cultura.

Al doilea sector care este in suferinta si unde cred ca este bine sa se reia activitatea este sectorul HORECA, in special functionarea restaurantelor in interior. Vremea se raceste, consider ca dupa 1 septembrie, in anumite conditii, restaurantele se pot deschide in interior, tinand cont de regulile de distantare, de condiţiile specifice din localitatea respectiva. Specialistii vor stabili maine un prag care descrie riscul de infectare.

In estenta se vor putea deschide numai acolo unde este sigur. Cred ca aceste doua sectoare sunt importante. Cred ca dupa ce am invatat cum sa ne comportam in pandemie putem sa facem acest pas. Functionarea se va face in condiţii speciale, cu norme speciale, cu reguli speciale. Evident nu ne întoarcem la normalitate, se vor respecta regulile, normele, dar e bine să se reia funcționarea unde e posibil.”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă