• Home
  • Actualitate
  • Un an de la moartea Ronei Hartner. Ce se întâmplă cu averea artistei. Sora ei rupe tăcerea, înainte de parastas: ”au păcălit-o”

Un an de la moartea Ronei Hartner. Ce se întâmplă cu averea artistei. Sora ei rupe tăcerea, înainte de parastas: ”au păcălit-o”

image 62

Pe 23 noiembrie se împlinește un an de la moartea Ronei Hartner, care a părăsit această lume la doar 50 de ani. Trecerea sa fulgerătoare a lăsat în urmă multe întrebări legate de moștenirea sa și de viitorul fiicei sale, Sumayla.

Sora artistei, Rinda Hartner, a oferit detalii emoționante despre cum familia se pregătește pentru parastasul de un an și despre modul în care au gestionat situația dificilă de după pierderea Ronei. Într-un interviu, Rinda a dezvăluit amănunte legate de averea artistei, relațiile dificile ale acesteia cu foștii soți, precum și modul în care familia încearcă să onoreze memoria Ronei.

Parastasul și dorințele Ronei Hartner

Rinda Hartner a explicat că parastasul de un an al surorii sale va avea loc la București, la Cimitirul Bellu, unde Rona își doarme somnul de veci. Familia a ridicat deja un monument care o reprezintă pe artistă. „Am făcut un monument așa cum și-ar fi dorit. Ea nu s-a gândit niciodată la detalii legate de așa ceva, pentru că nu credea că va pleca atât de devreme”, a spus Rinda.

De asemenea, sora artistei a subliniat că familia continuă să se confrunte cu o durere imensă, mai ales fiica Ronei, Sumayla, care era foarte atașată de mama ei. În ciuda tragediei, familia încearcă să respecte dorințele Ronei, inclusiv publicarea unei cărți despre viața sa, proiect pe care Rinda l-a finalizat recent.

Averea artistei și impactul caritabil

Rona Hartner nu a fost cunoscută pentru acumularea unei mari averi materiale. Casa din Franța era unul dintre puținele bunuri pe care le deținea, iar restul resurselor sale au fost investite în proiecte caritabile. Ea a sprijinit organizații creștine și a finanțat construirea unei școli pentru fete în Africa, unde copiii săraci au primit o șansă la educație.

„Rona spunea mereu că nu contează ce avem, ci ce lăsăm în urmă. Ea a preferat să ajute decât să adune bunuri pentru ea însăși”, a explicat sora sa. În prezent, familia încearcă să finalizeze și problema unui teren din București, pentru care Rona era în proces cu Primăria Capitalei înainte de a muri. Sora artistei speră ca suma obținută să sprijine educația Sumaylei.

Relațiile dificile și regretele Ronei

Un aspect delicat al vieții Ronei Hartner au fost relațiile cu foștii săi soți. Rinda Hartner a dezvăluit că artista a fost dezamăgită de faptul că aceștia nu au iubit-o cu adevărat și că s-au folosit de faima sa. „Sora mea voia o familie, dar cei doi bărbați nu aveau intenții sincere. Acesta a fost poate singurul său regret – că nu a reușit să aibă o familie completă”, a spus Rinda.

Proiecte de viitor și păstrarea memoriei Ronei

Familia intenționează să păstreze vie amintirea artistei printr-o casă-muzeu care să includă rochiile ei de scenă, tablourile și alte obiecte de valoare. De asemenea, se ia în calcul posibilitatea transformării cărții biografice într-un film, care să aducă în prim-plan viața tumultuoasă și cariera impresionantă a Ronei Hartner.

„Cartea este emoționantă și arată cine a fost cu adevărat Rona. Sperăm că, într-o zi, aceasta va inspira un film despre viața ei”, a declarat sora artistei.

Familia continuă să fie alături de Sumayla, oferindu-i tot sprijinul de care are nevoie. Fratele Ronei, care a preluat rolul de tutore al fetei, îi asigură toate cele necesare pentru educație și viața de zi cu zi.

Concluzie

Rona Hartner rămâne o amintire vie pentru familia și prietenii săi. Prin proiectele și ajutorul oferit altora, artista a lăsat o moștenire spirituală valoroasă, care continuă să inspire. Familia sa luptă pentru a duce mai departe valorile pe care le-a promovat, asigurându-se că fiica sa crește într-un mediu plin de iubire și sprijin.