Un an jumătate de la moartea lui Ion Dichiseanu: de ce a fost supărat pe Dumnezeu. Ar fi împlinit 89 de ani

Timpul s-a scurs repede și a trecut un an și jumătate de la moartea actorului Ion Dichiseanu. Acesta și-a petrecut ultimele trei luni din viață într-un spital din Capitală. Primise inițial un diagnostic greșit, iar când în final s-a aflat ce are și a început tratamentul, corpul său nu a mai rezistat. Pe 20 octombrie, marele actor ar fi împlinit vârsta de 89 de ani.

Ion Dichiseanu ar fi împlinit 89 de ani

Ziua de 20 octombrie are o importanță aparte pentru familia Dichiseanu. Este data nașterii marelui actor care s-a stins din viață pe 20 mai 2021, la Spitalul Clinic de Urgență București. A iubit viața și și-a dorit să mai trăiască, dar destinul său a fost altul. Ultimele trei luni din viață ale actorului au fost un chin, iar în cele din urmă acesta s-a stins pe patul de spital. Fiica sa, Ioana, lucrează la o carte în care va povesti despre tatăl ei. Acolo ea a dezvăluit că actorul s-a îndepărtat de Dumnezeu la un moment dat când s-a simțit deznădăjduit.

Potrivit spuselor Ioanei Dichiseanu, marele actor s-a supărat pe Dumnezeu atunci când și-a pierdut părinții. Totul avea să se schimbe, iar el să-și recapete credința în momentul în care a devenit părinte.

„Tata a trecut prin foarte multe. A suferit mult când a rămas fără părinți. Când mama a rămas însărcinată s-a schimbat. Și-a recăpătat încrederea în Dumnezeu”, a declarat Ioana Dichiseanu în exclusivitate pentru FANATIK.

Cele mai cumplite momente din viața regretatului actor Ion Dichiseanu

Ioana Dichiseanu lucrează la o carte autobiografică pe care urmează să o publice. Acolo fiica marelui actor povestește despre cele mai negre episoade din viața acestuia, între care perioada petrecută într-un lagăr de concentrare nazist.

„Stadiul este încă de pregătire, e încă în fașă. Nu vreau nici să mă grăbesc doar de dragul de a o bifa. Vreau să iasă o carte frumoasă, și lucrăm deja, împreună cu soțul meu, Adi, la asta. (…)Avea atâtea vești interesante de spus, atâtea experiențe prin care a trecut și merită povestite. Eu i-am zis: de ce nu mai scrii o carte? A preferat să renunțe. Când era în spital mi-a promis că o va scoate, dar nu a mai apucat, a spus Ioana Dichiseanu pentru Fanatik.

Fiica regretatului actor, Ion Dichiseanu, a mărturisit că vrea, prin intermediul acestei cărți, să scoată în evidență o altă față a tatălui său, mai exact pe omul din spatele reflectoarelor. Ioana și tatăl ei au avut o relația foarte frumoasă, iar aceasta a suferit enorm când l-a pierdut. În fiecare an, încă de când era elevă, îi scria și desena felicitări tatălui ei, iar pe o parte dintre acestea le-a regăsit în casă, după moartea actorului.