All for Romania
Stiri din Romania si Diaspora

Un barbat a murit dupa ce toata familia acestuia a fost intoxicata cu ciuperci otravitoare

Un bărbat din Orăștie a murit, iar soția și fiul său au ajuns în stare gravă la spital după ce au consumat ciuperci otrovitoare culese din pădure, informează Ziarul Hunedoreanului.

Cei trei au fost internați marți la Spitalul Județean de Urgență din Deva, fiind diagnosticați cu gastroenterocolită. Bîrbatul în vârstă de 51 de ani a fost transferat la un spital din Timișoara, după ce starea sa s-a agravat, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Soția acestuia, în vârstă de 49 de ani, și fiul lor, de 22 de ani, se află în continuare internați, în stare gravă.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Hunedoara avertizează că numărul intoxicațiilor de acest fel a crescut în acest sezon și că peste 30 la sută dintre cazurile de intoxicații au fost mortale atât în cazul adulților, cât și al copiilor.

„Atragem atenţia populaţiei asupra riscului la care se expun persoanele care consumă ciuperci culese din mediul natural sau cumpărate de la persoane particulare. Având în vedere că este posibilă o evoluţie gravă, uneori letală a bolii, intoxicaţia cu ciuperci trebuie considerată o urgenţă medicală majoră, fiind obligatorie apelarea numărului de urgenţă 112 şi prezentarea imediată într-un serviciu medical de urgenţă”, arată reprezentanţii DSP Hunedoara.

Sursa: b1.ro

loading...