• Home
  • Actualitate
  • Un copil de cinci ani a sunat la 112 după ce a fost lăsat singur în mașină la Botoșani

Un copil de cinci ani a sunat la 112 după ce a fost lăsat singur în mașină la Botoșani

Un copil de cinci ani a sunat la 112 după ce a fost lăsat singur în mașină la Botoșani

Într-un incident neobișnuit, un băiețel de numai cinci ani a sunat la numărul de urgență 112, plângându-se că a fost lăsat singur în mașină de mama sa care a mers la cumpărături. Incidentul a avut loc în prima parte a zilei, într-o zonă aglomerată cu magazine din Botoșani.

Copilul, lăsat în mașină cu o tabletă, a încercat inițial să o contacteze pe mama sa prin acest dispozitiv. Fără răspuns, micuțul a recurs la apelarea numărului de urgență la ora 11:10, informând dispeceratul că este blocat singur în vehicul. Cu o prezență de spirit remarcabilă pentru vârsta sa, băiețelul a oferit detalii despre mașina în care se afla, deși nu cunoștea exact locația.

Echipele de intervenție au reușit să localizeze rapid mașina, ajungând la copil în mai puțin de zece minute. Conform declarațiilor Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, copilul era în siguranță și nu se afla într-o situație de pericol imediat.

Mama băiețelului, întoarsă la mașină, a fost confruntată de polițiști și a primit un avertisment pentru neglijența de a-și lăsa copilul nesupravegheat. Incidentul ridică serioase întrebări privind siguranța copiilor lăsați singuri în vehicule și responsabilitățile părinților în astfel de situații.