Un cutremur de magnitudinea 6,1 s-a produs în Japonia. Seismul a ajuns până la Fukushima

Luni, 14 noiembrie, în largul părții centrale a Japoniei a avut loc un cutremur de magnitudinea 6,1 și a fost resimțit în Tokyo, dar și în alte orașe conform primelor informații transmise de către Agenția Meteorologică japoneză (JMA).

Potrivit News.ro, AFP a relatat că deși seismul a fost mare nu s-a declanșat o alertă de tsunami. La ora locală 17:09 și ora României 10:09 s-a produs cutremurul, iar conform JMA epicentrul acestuia a avut loc la o adâncime de circa 350 de Kilometri. În urma cutremurului nu au fost raportate persoane rănite și nici pagube materiale.

Totodată nici la Centrala Nucleară Fukushima nu s-a raportat vreo anomalie în urma seismului. Centrala a fost distrusă de un cutremur și un tsunami devastator în 2011. În urma acestei distrugeri s-a declanșat o gravă catastrofă nucleară conform postului public japonez de televiziune NHK.

Deși sunt situate în nordul Japoniei, regiunile Fukushima și Ibaraki s-au înregistrat zguduituri mai puternice pe scala japoneză – de nivel 4 din 7, cu toate că aceste regiuni sunt situate la mare distanță de epicentru. Pentru un timp scurt, după seism, circulația trenurilor de mare viteză (TGV) Shinkansen și metroului din Tokyo a fost întreruptă, ca mai apoi să se reia.