22.6 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021

Un medic de doar 36 de ani vaccinat a murit din cauza COVID

Un medic vaccinat a murit din cauza COVID. Lui Barton Williams i se administrase ambele doze de vaccin fără să ştie că fusese infectat.

Medicul din SUA a murit din pricina unei complicatii a Covid, dupa ce a facut ambele doze de vaccin fara sa aiba idee ca a fost infectat cu virusul. Barton Williams era chrurg ortoped al unui spital din America. Nu avea idee ca a fost infectat cu virusul si la fel ca celelalte cadre medicale si-a facut vaccinul. Medicul sau spune ca nu vaccinul in sine ar fii motivul din pricina caruia a decedat, ci un sindrom inflamator. Aceasta reactie rara a fost observata la aproape 20 de adulti cu acest virus.

Moartea acestuia a stârnit o serie de zvonuri online despre faptul că vaccinul anti-covid este periculos.

De altfel, o asistentă de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală a murit după ce s-a vaccinat anti-Covid cu a doua doză.

„Este o colegă care a luptat de la începutul acestei pandemii împotriva COVID. Aşteptăm rezultatele de la această necropsie medicol-legala. Sunt examene toxicologice şi hipstopatologice a căror durată este mai mare şi sperăm să se lămurească şi acest lucru. Acest vaccin este în continuare în studii clinice şi că profesioniştii din sănătate sunt încurajaţi să raporteze orice fel de reacţie adversă secundară.

Aşteptăm date suplimentare oferite de cei care realizează necropsia în aşa fel încât să fie clarificată cauza decesului. Este în continuare o raportare continuă a reacţiilor adverse. Pot să apară frecvent cefaleea, durere la nivelul locului de injectare, greţuri, insomnie şi paralizie facială care a fost menţionată de mai multe ori în România.

Este greu în acest moment să se spună care este relaţia dintre acel rapel şi decesul pacientei. E încă un semnal de alarmă. Trebuie, ca de fiecare dată atunci când vorbim despre administrarea unui produs medical, să se obţină acel consimţământ informat şi să existe toate datele medicale, în aşa fel încât riscurile să fie reduse la minimum şi în astfel de situaţii”, a spus Tudor Ciuhodaru, eurodeputat PSD, medic la Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași , la RomâniaTv.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate