Un medic indian stabilit în Donbas, blocat în subsolul casei sale cu un jaguar și o panteră de la începutul războiului din Ucraina

De mai bine de o săptămână, un medic indian stabilit în Ucraina se adăpostește în subsolul casei împreună cu două feline mari: o panteră neagră și un jaguar.

Girikumar Patil, un indian în vârstă de 40 de ani, locuiește de peste șase ani în Severodonețk, o localitate din egiunea Donbas.

Indianul a ajuns în Ucraina în 2007 pentru a studia medicina. Din 2014, este medic ortoped și acum lucrează într-un spital de stat din Severodonețk, care a fost închis odată cu începerea războiului. Are, însă, și un cabinet privat.

În Severodonețk, medicul indian locuiește într-o casă cu șase camere și curte pentru animale. Spune că și-a cheltuit o mare parte din banii pe care i-a câștigat pentru animalele de companie. El mai are și trei câini.

A cumpărat, cu 35.000 de dolari, cele două feline în urmă cu mai bine de un an de grădina zoologică din Kiev și spune că nu va părăsi țara fără ele.

Grădina zoologică permite vânzarea privată de animale cu condiția ca proprietarul să aibă suficient spațiu pentru ele, explică medicul indian.

După ce a început războiul, a ieșit din subsolul casei doar pentru a cumpăra hrană pentru cele două animale. Spune că până acum a reușit să cumpere 23 de kilograme de carne de oaie, curcan și pui din satele învecinate, la prețuri de patru ori mai mari decât cele obișnuite, de dinaintea războiului, relatează BBC.

”Sunt singurul indian de aici, iar noaptea rămân singur în cartier, majoritatea vecinilor mei s-au mutat în satele din apropiere. O să rezist.

Felinele mele și-au petrecut nopțile în subsol, alături de ​​mine. Au fost o mulțime de bombardamente în jurul nostru. Sunt speriate și mănâncă mai puțin. Nu pot să le părăsesc. Este cel de-al doilea război prin care trec. Dar acesta este mai înfricoșător”, a spus Patil,.

Indianul spune că înainte a locuit la Lugansk, unde rebelii susținuți de ruși au luptat cu trupele ucrainene, în 2014. În timpul luptelor din regiune, casa lui și un restaurant indian pe care îl deschisese în zonă au fost distruse.

S-a mutat apoi la Severodonetsk, la aproximativ 100 de kilometri distanță, și-a cumpărat o casă nouă și a început să practice medicina. Apoi și-a cumpărat cele două animale de companie.

”Acum sunt blocat într-o zonă de război. De data aceasta sunt foarte îngrijorat. Părinții mei m-au sunat și mi-au cerut să vin acasă, dar nu pot părăsi animalele”, spune indianul.