24.5 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Un medic tânăr și tatuat s-a oprit în dreptul unui bătrân adus cu targa. S-a apropiat de el, iar ce-a urmat este de-a dreptul emoționant

Iată o banală imagine care chiar face cât o mie de cuvinte. Numărul mare de români care au distribuit această fotografie au simțit la fel. În ea vedem un medic aflat la început de carieră, într-un spital românesc, tatuat pe maini, aspect care, de regulă, dă frau comentariilor răutăcioase dominate de prejudecăți. Ei bine, medicul din imagine a demonstrat că își face meseria cu onoare și profesionalism. S-a apropiat de pacientul bătrân, adus cu targa, și abandonat pe salile spitalului, s-a oprit lângă el și s-a interesat de problemele acestuia dand dovadă de multă răbdare, căldură și blândețe.

„O poza cât o mie de cuvinte.
Ce am văzut și auzit azi la Urgențe din capitala, a fost induiosator.
Avem medici faini, dedicați, care vorbesc și se comportă exemplar, cu respect pentru pacienți, indiferent de vârsta, sex, culoarea pielii. Am văzut medici tineri, zâmbitori, care dădeau din liniștea lor celor din jur, fără sa ii grăbească pe cei tineri si cu multă răbdare pentru cei bătrâni. (In poza ruptura de Șold la 85 de ani, domnul a fost întrebat de cel puțin 3 ori ce pastile mai ia, dacă mai suferă de ceva, nu își putea aminti toate problemele de sănătate. A fost calmat, tratat cu blândețe și cu mult respect pana a reușit să lege câteva fraze)
Și fac postarea asta pentru ca știm sa scoatem in evidență doar ce e rău și merge prost. Ei uite ca se întâmpla și lucruri bune. Frumoase. Făcute cu pasiune și din inima.”, este textul la care fotografia devenită virală este atașată.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate