12.5 C
București
vineri, 7 mai 2021

Un nou simptom COVID-19 care afectează doar femeile. Cum se manifestă

De curând, cercetătorii au descoperit un nou simptom asociat infectării cu COVID-19 care afectează în exclusivitate femeile. În cazul persoanelor de sex feminin, aceste manifestări sunt pe termen lung. Motivul apariției acestor simptome este încă neclar pentru mulți medici.

A fost descoperit un nou simptom asociat infectării cu COVID-19. Astfel, în această situație sunt foarte multe femei care sunt afectate pe termen lung. De la oboseală la probleme respiratorii, mii de persoane au rămas cu simptome mult timp după vindecarea de COVID-19.

În momentul de față, cercetătorii au descoperit un nou simptom în cazul infectării cu COVID-19. Potrivit Medical News Today, acest simptom este întâlnit doar la femei.

Simptom COVID-19 care afectează doar femeile
Multe femei care suferă de simptome „pe termen lung” ale COVID-19 au raportat dereglări ale ciclului menstrual. De asemenea, acestea au constatat apariția unor cheaguri de sânge sau dureri mult mai mari în timpul menstruației. Cei de la Medical News Today a discutat cu șase femei care au manifestat probleme, precum și cu doi doctori ginecologi.

„La două săptămâni de la infectarea cu COVID-19, trebuia să îmi înceapă menstruația, dar nimic. M-am gândit că sunt foarte bolnavă, dar îmi voi reveni. Nu s-a întâmplat nimic nici a doua lună. Opt luni mai târziu, am avut doar cinci cicluri menstruale”, a spus Rose.

„Am avut cicluri neregulate, au variat de la 24 la 28 de zile. Primele trei luni am observant cheaguri foarte mari de sânge, ceea ce m-a alarmat. Am vorbit cu doctorul de familie și mi-a spus că este normal”, a spus Louise, o altă femeie intervievată de Medical News Today.

„Menstruația mea s-a schimbat, din punct de vedere al frecvenței, duratei, intensității și nivelului de durere. Am experimentat de asemenea revenirea simptomelor de COVID-19 la începutul ciclului menstrual, ceea ce m-a derutat”, a spus și Edith.

Încă nu se știe dacă afectează și fertilitatea
Motivul acestor simptome este încă neclar pentru mulți medici. Pe lângă impactul concret al virusului asupra organismului, dereglările pot fi și consecința stresului. De asemenea, cercetătorii nu au date sigure cu privire la cum afectează COVID-19 fertilitatea.

„Informația publicată în ceea ce privește efectele SARS-CoV-2 este dispersată. Cu toate acestea, există posibilitatea ca virusul să atace funcția ovarelor. Studii de mici anvergură din China au demonstrat că 25% dintre femeile infectate cu COVID-19 au schimbări menstruale. Acestea par să dispară după recuperarea pacientei, dar momentan nu există informații privind modul în care este afectată fertilitatea”, a declarat dr. Linda Fan, profesor asistent de Obstetrică, Ginecologie și Științe Reproducătoare la Universitatea Yale.

Așadar, lumea medicală se axează pe această perspectivă după apariția respectivului nou simptom COVID-19 care afectează doar femeile.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate