Un pelerin i-a cerut lui Gigi Becali o baracă, la Sf. Parascheva. Reacţia patronului FCSB

Este zi de mare sărbătoare pentru credincioşii ortodocşi – ziua Sfintei Cuvioase Parascheva. Sărbătoarea a strâns la Iaşi, numai dimineaţă, la Sfânta Liturghie, peste 35.000 de oameni. Pelerinii au aşteptat la coadă chiar şi 14 ore, pentru a se închina la racla cu sfintele moaşte. Au fost şapte zile de emoţii, de rugăciune şi de smerenie.

Liturghia a început la ora 9 dimineaţa şi a fost oficiată de Mitropolitul Moldovei şi al Bucovinei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. De la slujbă, alaiul de zeci de mii de credincioşi a pornit spre Mitropolie, pentru a trece pe la moaştele Sfintei. Timpul mediu de aşteptare la coadă este de aproape 14 ore. „Ne rugăm pentru sănătate, pentru pace în lume, pentru linişte”, spune o femeie.

Printre credincioşi s-a aflat şi Gigi Becali, însoţit de un sobor de preoţi. Pentru câteva momente, pelerinii au uitat de sărbătoare şi s-au fotografiat alături de el, ori i-au cerut favoruri: „Domnule Becali! Mă puteţi ajuta cu construcţia, cu o baracă”. „Ei sunt mai mult din munţi, stau în… mai mult în pustietate stau. Sunt prietenii mei, fraţii mei. Şi copiii mei şi fraţii mei. Sunt şi copii, şi fraţi, şi părinţi”, a declarat Gigi Becali.

16.000 de oameni au aşteptat constant să ajungă la sfânta raclă. Cozile s-au mutat apoi la ceaunele cu sarmale. Racla cu Sfintele Moaşte va rămâne afară, până când ultimul pelerin va ajunge să se roage.