Un tanar de 16 ani si-a sfartecat mana intr-un utilaj agricol! Dupa o operatie de 22 de ore, rezultatul a uimit lumea medicala! FOTO

•Un tanar de 16 ani fost la un pas de a-si pierde mana dupa ce si-a sfartecat-o intr-un utilaj agricol • Datorita iscusintei medicilor si a aparaturii performante existente la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfânta Maria” Iasi, a primit o noua sansa la o viata normala • Dupa 22 de ore, medicii au finalizat operatia cu succes

Un tanar de 16 ani a fost la un pas de a-si pierde membrul superior drept, dupa ce, accidental, si l-a sfartecat intr-un utilaj agricol in timp ce lucra in camp. A avut insa taria de a-l introduce in gheata si a astepta echipajul medical de urgenta. Dupa o operatie de 22 de ore, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfânta Maria” Iasi, baiatul a primit o noua sansa.

Acest tip de accident, asa cum spune Dr. Sidonia Susanu, Medic Primar Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva, medicul care a facut interventia chirurgicala, este foarte intalnit in regiunea noastra.

Acesta mai spune ca nu este necesar doar sa refaci membrul afectat al unui pacient, ci sa-l faci sa fie in functiune. Scopul chirurgiei constructive este de a reconstrui functiile membrului si in al doilea rand aspectul. Interventia a necesitat un timp indelungat, foarte multa minutiozitate si precizie, dar rezultatul nu a intarziat sa apara.

Medicii preconizeaza ca in sase luni baiatul va fi capabil sa-si foloseasca mana asa cum o facea inaintea accidentarii. Datorita aparaturii performante, echipa de specialisti de la Clinica de Chirurgie Plastica a Spitalului de Copii, unitate medicala aflata in subordinea Consiliului judetean Iasi, a reusit replantarea mainii sectionate total a acestui adolescent de 16 ani.

In Romania exista putine clinici de chirurgie plastica. Pana in prezent, din 2010, in acest compartiment au fost efectuate peste 7.000 de interventii, unele aflandu-se in premiera nationala.

A fost salvat!

Andrei Moise are 16 ani si este din Satul Gainesti, comuna Slatina, Suceava. In urma cu doua saptamani, in timp ce se afla pe camp pentru a-si castiga existenta, si-a sfartecat mana in utilajul agricol cu care lucra. Isi aminteste ca nu a mai simtit nimic. A vazut doar cum mana lui s-a despicat. A gasit taria de a se deplasa spre casa pentru a-si pune partea inferioara a membrului superior intre doua bucati de carne, luate din congelator. Baiatul povesteste cu pozitivism ca a stiut din primul moment in care a calcat in Spitalul pentru Copii ca mana lui isi va relua functiile curand. Nu prea curand insa, asa cum au confirmat medicii, ci in sase luni. Asa i-a fost poate mai bine, pentru ca va avea timp sa se mai odihneasca. Andrei a abandonat scoala cand era in clasa a saptea. Lipsa banilor l-a convins ca scoala ii ocupa prea mult timp si ca ceilalti patru frati ai sai nu vor supravietui fara ca si el sa contribuie la bugetul familiei. A strans din dinti si a plecat la munca.

Vezi si: Chirurgul care face minuni la Spitalul Sf.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !