10.1 C
București
duminică, 18 aprilie 2021

Ungaria isi inchide granitele de la 1 Septembrie. Masura ii afecteaza si pe romani

Incepand cu data de 1 septembrie, Ungaria isi inchide granitele pentru toti cetatenii straini. Aceasta masura ii afecteaza si pe romanii care si-au rezervat vacante in tara vecina. In aceste conditii oamenii sunt nevoiti sa le anuleze.

Totus, tranzitul ramane la fel: cei care merg la lucru, turistii care trebuie sa ajunga in alte tari ori transportatorii de marfa se pot indrepta spre destinatii pe culoare speciale, cu dovada la ei.

”Incepand cu 1 septembrie, cetatenii straini nu vor mai putea intra pe teritoriul Ungariei, cu exceptia unor cazuri speciale si justificate”, a declarat Gergely Gulyas, purtator de cuvant al Guvernului Ungariei:

Aceasta decizie de inchidere a granitelor Ungariei aduce ingrijorare agentiilor de turism.

”Cine avea bilete in Ungaria o sa fie mutat in alta perioada, ca ungurii au inteles….”.

Turistii care tranziteaza Ungaria, cat si transportatorii de marfuri, convoaiele militare sau umanitare nu sunt afectati de masurile noi.

“Pot tranzita pe acele culoare pe care in general le cunosc. Trebuie sa prezinte o dovada a acestui tranzit. Fie biletul de avion cu imbarcare din aeroportul din Budapesta, fie dovada reprezentand un voucher sau acte care arata ca si-au rezervat spatii de cazare in alte tari”, a declarat Diana Ilut, presedinte al Regiunii Nord -Vest ANAT

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate