Ministrul de externe maghiar îi răspunde lui Zelenski, care a atacat Ungaria la Davos: Cu plăcere, şi suntem bucuroşi să vă oferim ajutor şi în continuare!

În intervenția pe care a avut-o la Forumul Economic Mondial, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat poziția premierului maghiar Viktor Orban, reticent în această etapă să impună un embargo asupra petrolului rusesc: ”Ceva nu este în regulă cu Ungaria! „, a spus el.

Ungaria va continua să ofere ajutor Ucrainei, i-a răspuns lui Zelenski ministrul ungar de Externe şi al Comerțului Exterior, Péter Szijjártó, pe pagina sa de Facebook.

Şeful diplomaţiei ungare a declarat că, dacă ceea ce a spus preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la Davos, înseamnă în limba ucraineană:

“vă mulţumim, maghiari, pentru că aţi primit peste 720 000 de refugiaţi, vă mulţumim că aveţi grijă de ei, vă mulţumim că le oferiţi de lucru, vă mulţumim că v-aţi oferit să furnizaţi tratament medical pentru 130 de copii ucraineni şi îngrijiri spitaliceşti pentru soldaţii ucraineni răniţi, vă mulţumim că sunteţi gata să acordaţi burse pentru 1000 de tineri ucraineni, vă mulţumim că doriţi să reconstruiţi o şcoală şi o grădiniţă, şi vă mulţumim că oferiţi ajutor şi pentru cazarea refugiaţilor interni”, atunci răspunsul Ungariei este: “cu plăcere, şi suntem bucuroşi să vă oferim ajutor şi în continuare!”.