miercuri, 23 septembrie 2020

Uniforma va fi obligatorie în școlile din România! Câți bani vor primi de la stat părinții pentru a achiziționa hainele necesare

Știrile zilei

Ioniță de la Clejani, prima reacție după ce Margherita ar fi agresat fizic și verbal două femei

Margherita de la Clejani este din nou în centrul atenției, după ce în urmă cu aproximativ patru luni era...

Cel mai toxic aliment din lume. Romanii il consuma ca pe o delicatesa

Cel mai toxic aliment din lume. Multi fug de el, dar la noi este consumat precum o delicatesa, Romanii...

ULTIMĂ ORĂ: Creștere URIAȘĂ a numărului de cazuri de coronavirus în România. Cifrele au EXPLODAT în ultimele 24 de ore!!

Coronavirus România, bilanț 22 septembrie. Până astăzi, 22 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 114.648 de cazuri de...

Propunerea legislativă ce prevede ca uniforma să devină obligatorie în școli a fost adoptată marți de Senat, cu 87 de voturi pentru, 41 contra și nicio abținere. Elevii din învăţământul general obligatoriu de stat ar urma să primească bani pentru a achiziționa hainele necesare în școala din care provin.

Dacă va trece de Camera Deputaților și de șeful statului, legea va intra în vigoare începând cu anul şcolar 2021 – 2022.

Uniforma devine obligatorie în școli. Câți bani vor primi elevii pentru a o achiziționa
Senatul a adoptat marţi un proiect de lege aflat în procedură de urgenţă, care prevede ca fiecare elev din învăţământul obligatoriu de stat să primească o sumă de bani anual, pentru achiziția uniformei școlare care devine obligatorie.

Este vorba de 350 de lei, care vor ajunge la elevii din învățământul obligatoriu în fiecare semestru, bani asigurați din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Proiectul a fost inițiat de senatorul PMP Cătălin Lucian Iliescu. El vizează modificarea articolului 5 din Legea nr.35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ.

„Azi, in plenul Senatului a trecut initiațiva mea, modificarea art 5 din Legea 35/2007 privind obligativitatea uniformelor școlare precum si plata către fiecare elev din bugetul Ministerului Educatiei a sumei de 350 lei/an pentru achizitia de uniforme. Aceasta suma reprezinta 1.9 % din bugetul ministerului.

Beneficiari vor fi peste 2 milioane elevi din invațamantului obligatoriu.”, a scris senatorul PMP pe o rețea de socializare.

Propunerea legislativă urmează să fie votată și de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, în procedură de urgență. Dacă va trece și de Camera Deputaților, uniforma ar deveni obligatorie începând cu anul școlar 2021-2022. În Legea 35/2007 se prevede că unităţile de învăţământ îşi pot stabili pentru elevii lor cel puţin un semn distinctiv – ecuson, uniformă, eşarfă.

De altfel, consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentantiv al părinţilor şi cu consultarea reprezentanţilor elevilor, pot stabili modelul uniformei şcolare pentru elevii unităţii de învăţământ respective din învăţământul general obligatoriu de stat.

Ideea de uniformă nu pare să-i deranjeze pe elevi, unii dintre ei fiind chiar încântați de această schimbare, întrucât vor fi scutiți să-și mai pregătească hainele pentru a doua zi. De altfel, faptul că toți vor fi îmbrăcați la fel va duce la diminuarea răutăților din partea altora.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă