All for Romania
Stiri din Romania si Diaspora

Unul din marii neurochirurgi romani despre „dieta creierului”: ”Creierul are nevoie de oxigen si de glucoza”

Cum putem folosi alimentele in prevenirea bolilor creierului, ce rol au nucile, de exemplu, in buna functionare a acestuia, de ce ii place creierului dulcele, dar nu zaharul? Stresul si problemele de memorie ar putea fi tinute si ele sub control, cu ajutorul alimentatiei. Astazi vorbim la Antena3.ro LIVE despre „dieta creierului”,  cu unul dintre cei mai cunoscuti neurochirurgi din Romania, profesorul Alexandru Vlad Ciurea.

 Ce inseamna dieta creierului

”Dieta se refera la ceea ce mancam. Creierul e un organ special si este foarte important ceea ce ii furnizam acestui organ. Intrebarea e cum sa facem sa functioneze bine, sa performeze? Totul se incepe de la odihna. Ar fi ideal sa ne punem sa dormim la ora 21:00. Putem citi o carte usoara inainte sa  adormim. Trebuie sa evitam telefonul si televizorul. Telefonul trebuie pus la distanta, pentru ca emite unde. Nu se mananca mult seara, nu se bea mult seara. In timpul somnului se reface organismul. Structurile hormonale se secreta noaptea, e un adevarat flux, care se produce doar in timpul somnului. Eu ma trezesc la 5 jumatate dimineata. Organismul trebuie sa porneasca treptat, nu in fuga. Igiena alimentara trebuie sa fie perfecta si calculata. Micul dejun trebuie sa fie real. Creierul are nevoie de oxigen si de glucoza. Ciocolata neagra este cea mai buna pentru creier. El insa are nevoie si de alte elemente. Rasul de dimineata te bine dispune pe intregul parcurs al zilei.” , a declarat  Alexandru Vlad Ciurea.

 De ce condusul de dimineata este stresant

”Cea mai grea parte a zilei este condusul de dimineata. Este o agitatie infernala. Organismul se gandeste atunci cum sa ajunga mai repede la munca. Nu ii ajuta cu nimic aceasta zarva. Acesta este un element de stres, foarte mare. Nu trebuie sa ne gandim la faptul ca intarziem. Trebuie sa ne gandim cum sa fim mai buni cu noi. Ar trebui sa plecam mult mai devreme spre locul de munca, cand traficul nu este asa intens. Relatiile la serviciu sunt foarte importante. ”, a mai spus Alexandru Vlad Ciurea.

Citeste continuarea pe wow.bzi.ro

Noi te tinem la curent!
Introdu adresa ta de email si iti vom trimite doar cele mai importante stiri si povesti.
Te poti dezabona oricand, foarte simplu.

Salut!

Te rugam sa distribui acest articol pentru a continua sa citesti!
Iti multumim frumos!

Inchide