Urs polar, salvat după ce și-a prins limba într-o cutie de conserve – video

Un urs polar a fost salvat după ce și-a prins limba într-o conservă, în timp ce se afla într-un avanpost arctic din nordul Rusiei, relatează SkyNews.

Ursul polar, o femelă în vârstă de doi ani, a fost salvată miercuri de o echipă de la Grădina Zoologică din Moscova, care a fost chemată de localnicii dintr-un sat din așezarea îndepărtată Dikson. Ursul a fost văzut în timp ce rătăcea printre cabane.

Echipa ajunsă la fața locului a tranchilizat ursul, a îndepărtat cutia de conserve și i-a tratat rănile făcute de metal la limbă.

Mikhail Alshinetsky, un veterinar de la grădina zoologică, a declarat că ursul era slab și puțin deshidratat, dar că se așteaptă ca rănile să se vindece.

Ursul va rămâne sub observație câteva zile și apoi va fi dus în habitatul său natural, cu o rezervă de pește.

Într-un raport făcut public săptămâna aceasta, oamenii de știință din Canada și SUA au avertizat că urșii polari înfometați apelează din ce în ce mai mult la gropile de gunoi, în condițiile în care habitatul lor dispare din cauza schimbărilor climatice.

Potrivit raportului, gunoiul uman reprezintă o amenințare emergentă pentru populațiile vulnerabile de urși polari, pe măsură ce animalele devin mai dependente de gropile de gunoi din apropierea comunităților din nord, în țări precum Rusia, Canada și Alaska.